Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια: Νέα δεδομένα για τις άδειες μετά την πανδημία

Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια: Νέα δεδομένα για τις άδειες μετά την πανδημία

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Νέα δεδομένα για τις άδειες μετά την πανδημία 

Η μεταβολή των δεδομένων στον κλάδο των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών λόγω της πανδημίας έχουν αλλάξει τις οικονομικές συνθήκες των εταιρειών. Παρ’ όλα αυτά, αρκετές εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας βλέπουν με αισιοδοξία την είσοδό τους στην ελληνική αγορά, ενώ άλλες που είχαν μπει στη “μαύρη λίστα” της ΕΕΕΠ, ακολουθούν τις νόμιμες διαδιακασίες για να βγουν από αυτήν, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν νόμιμη άδεια λειτουργίας με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. 

Σύμφωνα με άρθρο του Νίκου Χρυσικόπουλου στο capital.gr, με τα νέα δεδομένα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα κινηθούν τελικά οι εταιρείες του κλάδου, πόσοι και ποιοι θα προχωρήσουν άμεσα στην απόκτηση των νέων αδειών, ποιοι θα επιλέξουν την είσοδό τους σε δεύτερο στάδιο και πως θα διαμορφωθούν οι συμμαχίες και οι εξαγορές που αναμενόμενα δρομολογούνται. 

Το πλήγμα της πανδημίας στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών ήταν σφοδρό και ήδη οι αλλαγές είναι τεκτονικές, όπως φάνηκε και στη συμφωνία των 3,7 δισ. δολαρίων εξαγοράς της William Hill από τη Ceasars Entertainment.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Το βέβαιο είναι πως υφίσταται σημαντικό ενδιαφέρον από νέους παρόχους για είσοδο στην ελληνική αγορά με το καθεστώς που θα δημιουργηθεί με το νέο νόμο. Επί του παρόντος, οι Σουηδοί της Betsson και οι Ρώσοι της Fonbet θα πρέπει να λογίζεται ότι θα δώσουν το παρών το νέο τοπίο της online αγοράς τυχερών παιχνιδιών, έχοντας ήδη καταθέσει αίτηση. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για το ενδιαφέρον της ιταλικής SNAITECH για είσοδο στην ελληνική online αγορά, της Pinnacle, καθώς και γνωστού αυστραλιανού ομίλου, μεταξύ άλλων.

Περαιτέρω, με ενδιαφέρον αναμένεται πότε θα ενεργοποιηθεί το γνωστό project μεταξύ του ΟΤΕ και της Intralot που είχε αποκαλύψει το Capital.gr. Επί του παρόντος οι κοινές ομάδες των δύο εταιρειών συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο πλάνο και αναμένεται να κριθεί ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να εκκινήσει η αδειοδοτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr., υπάρχουν σκέψεις και στη Nova/Forthnet για δραστηριοποίηση στην αγορά, με όπλο το αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο που διαθέτει, χωρίς τίποτε να είναι οριστικό αφού εκτός των άλλων ο όμιλος βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης μετά την εξαγορά του από τη BC Partners.

Μένει επίσης να φανεί τι θα πράξουν γνωστές εταιρείες που είχαν μπει σε καθεστώς black list από την ΕΕΕΠ και πέτυχαν, μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται, την έξοδό τους. Αυτό προδικάζει πως θα διεκδικήσουν την αδειοδότησή τους, κάτι που μένει να φανεί.

Ο Νίκος Χρυσικόπουλος του capital.gr σημειώνει στο τέλος του άρθρου πως στον προϋπολογισμό είχαν προβλεφθεί έσοδα περί τα 75 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση των αδειών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίστοιχη πρόβλεψη στν προς κατάθεση (προϋπολογισμό). Οι νέες άδειες που παραχωρούνται (χωρίς διαγωνισμό) θα είναι 7ετούς διάρκειας και θα είναι δύο τύπων. Ο “Τύπος 1” αφορά σε άδεια διαδικτυακού στοιχήματος με αντίτιμο 3.000.000 ευρώ και ο “Τύπος 2” αφορά σε άδεια λοιπών διαδικτυακών παιγνίων, με αντίτιμο 2.000.000 ευρώ.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Τα μηνύματα από την αύξηση των τζίρων στην αγορά μετά το lockdown είναι ενθαρρυντικά. Στο πρώτο εξάμηνο (Ιανουάριος – Ιούνιος) του 2020, το συνολικό GGR της αγοράς διαμορφώθηκε στα 232,2 εκατ.ευρώ, ενώ στο επτάμηνο εκτιμάται ότι συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις. Τα μεικτά έσοδα των υφιστάμενων online παρόχων πέρυσι έφθασαν στα 437 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το 2018.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια: Νέα δεδομένα για τις άδειες μετά την πανδημία ” : στην πηγή: https://www.casinoweb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ