Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Κόβει το 25% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Κόβει το 25% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο

από
Μόνο 2 λεπτά

Η Nova κόβει 25% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.Σφίγγει ακόμη περισσότερο η θηλιά γύρω από τις ΠΑΕ και γενικότερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά τη σημερινή απόφαση του Ομίλου Forthnet να μειώσει τουλάχιστον κατά 25%

την ετήσια δόση προς τη Σούπερ Λίγκα με την οποία έχει συνάψει σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων. Σχετική επιστολή έστειλε η διοίκηση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Η δυσφήμηση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μέσα από την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων είναι ο βασικός λόγος που η Forthnet κόβει το ένα τέταρτο των χρημάτων προς τις ομάδες. Κατά τη NOVA η δυσφήμηση αυτή “έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση του εμπορικού προϊόντος, την αποστροφή του καταναλωτικού κοινού προς τη διοργάνωση και τη συνολικότερη απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος.”

Να σημειωθεί ότι το 4ετές τηλεοπτικό συμβόλαιο (2010-2014) προβλέπει την καταβολή 178 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνδρομητική τηλεόραση προς τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα. Με τη μείωση του 25%, οι ΠΑΕ θα εισπράξουν σχεδόν 45 εκατομμύρια λιγότερο μέσα σ’ αυτά τα 4 χρόνια. Η μείωση ισχύει από την περίοδο που ολοκληρώθηκε και χοντρικά κάθε σεζόν η Σούπερ Λίγκα εισπράττει 11 εκ. λιγότερο. Τεράστιο το χτύπημα για τις ΠΑΕ, αν συνυπολογιστεί και το κλείσιμο της κάνουλας και από τον ΟΠΑΠ.

Η απόφαση του Ομίλου Forthnet αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Σούπερ Λίγκας, καθώς το βασικότερο έσοδο των ΠΑΕ είναι τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Από φέτος μάλιστα, με τη λήξη της σύμβασης με την ΕΡΤ εντάσσεται στο πακέτο της NOVA και ο Ολυμπιακός.

Η επιστολή

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής του Ομίλου Forthnet στη Σούπερ Λίγκα είναι τα ακόλουθα:

“Η εν λόγω διερευνώμενη πολύ σοβαρή υπόθεση έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονη δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League, με άμεση συνέπεια τη σημαντική υποβάθμιση του εμπορικού προϊόντος, το οποίο ο όμιλος εταιρειών μας έχει αποκτήσει από το Συνεταιρισμό σας δια των από 11.10.2010 Συμβάσεων. Η ισχυρή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος της Super League προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα του ομίλου μας και μας εκθέτει σε ανυπολόγιστους οικονομικούς κινδύνους, δεδομένου ότι η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά τηλεοπτικά προϊόντα μας.

Τα ανωτέρω στοιχεία συνιστούν αυταπόδεικτη υποβάθμιση της αξίας του προϊόντος στο οποίο αποβλέπαμε κατά τη σύναψη όλων των μεταξύ του Συνεταιρισμού σας και του ομίλου εταιρειών μας Συμβάσεων και καθιστούν προφανές ότι το υπό τις τότε συνθήκες συμφωνηθέν αντάλλαγμα, δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματική αξία του προϊόντος.

Θεωρούμε αυτονόητη τη μείωση της καταβλητέας ετήσιας αμοιβής κατά τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) τόσο για την τρέχουσα και μη λήξασα ακόμη αγωνιστική περίοδο 2010-2011 όσο και για τις υπόλοιπες αγωνιστικές περιόδους ισχύος όλων των μεταξύ των δύο οργανισμών μας συμβάσεων.”

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ