Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Κινήσεις αναβάθμισης του δικτύου από τον ΟΠΑΠ

Κινήσεις αναβάθμισης του δικτύου από τον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης 153 καταστημάτων το β’ τρίμηνο. Πώς κινούνται τα επιμέρους παιχνίδια που προσφέρει η εταιρεία μετά το lockdown. Πώς κατέγραψε τα δεδομένα η διοίκηση της εταιρείας.

Την πεποίθηση του ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναδεικνύουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι κατάλληλα τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει όποιες προκλήσεις προκύψουν λόγω της πανδημίας COVID-19, εξέφρασε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας, μιλώντας στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατ. ευρώ, παρότι το σύνολο του εμπορικού δικτύου της εταιρείας επανήλθε πλήρως σε λειτουργία τον Ιούνιο, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 507,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,8% ετησίως, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 102,5 εκατ. ευρώ (-49,1%), αντανακλώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Φτιάξε το δικό σου “ψηφιακό πρακτορείο” και δώσε νέα εμπειρία στο πελάτες σου και λόγους να σε επισκέπτονται!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ και θα διαπιστώσει πως θα το κάνεις

Εμφαση στη στήριξη και την αναβάθμιση του δικτύου

Όπως σημείωσε ο κος Κάρας, κατά την περίοδο του lockdown, ο ΟΠΑΠ  εστίασε σε μέτρα στήριξης του εμπορικού δικτύου του και στη σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ έλαβε μέτρα για την οικονομική στήριξη και την ενίσχυση της ρευστότητας των συνεργατών του.

Την ίδια περίοδο, ο ΟΠΑΠ  συνέχισε τις ενέργειες αναβάθμισης των καταστημάτων του. Συγκεκριμένα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 153 καταστήματα.

Σε επίπεδο εξαμήνου, τα νέα ή αναβαθμισμένα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ ανήλθαν σε 200. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε σημαντικά έργα αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού των καταστημάτων του, με στόχο τη συνολική βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Κάνε το πρακτορείο σου να ξεχωρίζει. 

Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ  εδώ!

Τα παιχνίδια του  ΟΠΑΠ  διατηρούν τη δυναμική τους

Όπως τόνισε ο κος Κάρας, τα VLTs διατήρησαν τη δυναμική τους, παρότι τα καταστήματα PLAY έμειναν κλειστά έως τις αρχές Ιουνίου. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο ΟΠΑΠ παρουσίασε νέα παιχνίδια στα VLTs, ενώ προώθησε πρωτοβουλίες για τη συνολική βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου του.

Στον αθλητικό στοιχηματισμό, ο ΟΠΑΠ συνέχισε να βελτιώνει το στοιχηματικό προϊόν του, βάσει βέλτιστων πρακτικών. Σύμφωνα με τον κο Κάρας, ο ΟΠΑΠ είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του σε αυτό τον τομέα, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και ιδιαίτερα μετά την επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων από τον Ιούνιο και έπειτα. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να αναπτύσσεται ο live στοιχηματισμός και να ενισχύεται η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

Επίσης, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στη διάθεση νέων παιχνιδιών στο δίκτυο των πρακτορείων του. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το επαναλανσάρισμα των virtual προϊόντων αθλητικού στοιχηματισμού, τα οποία έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των παικτών.

Επιπλέον, στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία παρουσίασε το νέο παιχνίδι Powerspin, το οποίο ενισχύει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και την παικτική εμπειρία στα καταστήματα ΟΠΑΠ , ενώ έχει ήδη σημειώσει ενθαρρυντικές επιδόσεις.

Οι επιδόσεις των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και μετά το lockdown, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως προς το μέγεθος της βάσης ενεργών πελατών, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online, αλλά και στη διάθεση virtual προϊόντων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στοιχήματος της εταιρείας.

Μπορείς να συγκρατήσεις τους παίκτες στο πρακτορείο σου
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ και θα διαπιστώσει πως θα το κάνεις

Εισφορά επί του GGR

Όπως σημείωσε, η σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΠ και του ελληνικού δημοσίου ισχύει από το 2011 και προβλέπει ότι το δημόσιο, μέχρι το 2030, θα έχει συμμετοχή 5% επί του μικτού κέρδους (GGR) αυτών των παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, βάσει των προβλέψεων της σύμβασης, ο ΟΠΑΠ  έχει ήδη προκαταβάλει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δημοσίου επί του μικτού κέρδους, ποσό ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, επεσήμανε ότι: «Όπως σας ανέφερα και στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για το θέμα και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχετικά κάτι νεότερο».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Κινήσεις αναβάθμισης του δικτύου από τον ΟΠΑΠ ” : στην πηγή:https://www.euro2day.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ