Αρχική Uncategorized Η μάχη κατά των loot boxes συνεχίζεται . Νέα προβλήματα στα τυχερά παιχνίδια?

Η μάχη κατά των loot boxes συνεχίζεται . Νέα προβλήματα στα τυχερά παιχνίδια?

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Για άλλη μια φορά τα loot boxes επανέρχονται στο προσκήνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως το τμήμα ‘Digital, Culture, Media and Sport’ της βρετανικής κυβέρνησης είχε εξαπολύσει εκ νέου κυνήγι εναντίων τους, ψάχνοντας στοιχεία ώστε να αποδείξει ότι εκπαιδεύουν τα μικρά παιδιά στον τζόγο.

To πρακτορείο σου ξεχωρίζει και κερδίζει τον ανταγωνισμό. Δοκίμασε εδώ τώρα!

Αυτή τη φορά η Επιτροπή Επιλογής της Βουλής των Λόρδων για τον Κοινωνικό και Οικονομικό αντίκτυπο της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών (The House of Lords), επισήμανε πως η Βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να φέρει τα loot boxes στην αρμοδιότητα της νομοθεσίας και των κανονισμών για τα τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα με τις συστάσεις για άλλες ανησυχίες σχετικά με αυτά, η αναφορά υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ταξινομηθούν ως «τυχερά παιχνίδια», πράγμα που σημαίνει ότι θα εμπίπτουν στο νόμο περί τυχερών παιχνιδιών του 2005 και θα ρυθμίζονται από την Επιτροπή Τζόγου.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα εστιάσει στο πρόβλημα, το House of Lords κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Μάλιστα υπογραμμίζουν στους αρμόδιους υπουργούς τμήματα του ήδη υπάρχοντος νόμου περί τυχερών παιχνιδιών του 2005, που τα καταδεικνύουν ως τζόγο. Κατά την άποψή τους όποια παιχνίδια έχουν ακόμα και μικρά χαρακτηριστικά τζόγου, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τυχερά και να υπακούσουν στους εν λόγω νόμους.

Ως απάντηση η Ukie (ο βιομηχανικός οργανισμός που εκπροσωπεί εταιρείες παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο) ανέφερε ότι εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην αναφορά:

H πλειοψηφία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο παίζουν βιντεοπαιχνίδια με τη μία ή την άλλη μορφή, οπότε λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις ανησυχίες. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να αυξήσουμε τη χρήση του family control στις κονσόλες ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης ή περιορισμού. Δεσμευόμαστε πως θα συνεργαστούμε στενά με το DCMS κατά την αναθεώρηση του νόμου περί τζόγου αργότερα φέτος.

Προς το παρόν στη Μ.Βρετανία τα loot boxes δεν θεωρούνται τυχερά παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση από την επιτροπή τζόγου. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και στις υπόλοιπες αγορές παγκοσμίως.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Η μάχη κατά των loot boxes συνεχίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ” : στην πηγή: https://unboxholics.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ