Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Εντός του μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση κράτους- ΟΠΑΠ

Εντός του μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση κράτους- ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η νέα σύμβαση του κράτους με τον ΟΠΑΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στα τελευταία στάδια της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με την ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ, με σκοπό την παραχώρηση άδειας κατά αποκλειστικότητα για τη διεξαγωγή, οργάνωση, διαχείριση, λειτουργία και παροχή ορισμένων τυχερών παιχνιδιών.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι προέκυψε η ανάγκη επικαιροποίησης της αποτίμησης της συναλλαγής μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ, με τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα, εφόσον οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο μοντέλο αποτίμησης κρίνονται ως παρωχημένες.

«Σχετική είναι η παράγραφος 101 του “Commission Notice on the notion of State aid as referred to in Article 107(1) of the Treaty on the Functioning of the European Union (2016/C 262/01)” αναφορικά με την αποτίμηση μιας συναλλαγής. Στη βάση της εν λόγω Ειδοποίησης της ΕΕ, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να επικαιροποιήσει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο μοντέλο αποτίμησης της συναλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες» συμπληρώνει ο κ. Κεραυνός.

Καταλήγοντας, τονίζει πως μετά την επικαιροποίηση το υπουργείο θα είναι έτοιμο για την υπογραφή της Σύμβασης με την ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ, η οποία προγραμματίζεται να γίνει εντός Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Εντός του μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση κράτους- ΟΠΑΠ” στην πηγή: https://www.philenews.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ