Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των online τυχερών παιχνιδιών

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των online τυχερών παιχνιδιών

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου προχωρά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Η Επιτροπή υπό τον νέο της πρόεδρο, Δημήτρη Ντζανάτο, κάλεσε προ ημερών εκ νέου τους υποψήφιους παρόχους να προχωρήσουν άμεσα στη κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την αδειοδότησή τους, όπως προβλέπεται από το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς. Η νέα προθεσμία έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου, θα πρέπει να θεωρείται, ωστόσο, πως λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου διαδικασιών και εγγράφων που απαιτούνται η προθεσμία άτυπα μπορεί και να παραταθεί.

Όπως έγκαιρα έχει αναφέρει το newmoney, αρχικός στόχος της ΕΕΕΠ παραμένει οι πρώτες άδειες για online τυχερά παιχνίδια να δοθούν μέχρι το τέλος του προσεχούς Μαΐου.

Επισήμως, η έναρξη υποβολής αιτήσεων χορήγησης αδειών διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Επιτροπής Παιγνίων, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020Ωστόσο, ελάχιστοι ήταν οι φάκελοί που κρίθηκαν πλήρεις ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ μεσολάβησε και η τοποθέτηση του κ. Ντζανάτου ως νέου Προέδρου της Αρχής, σε αντικατάσταση του Β. Καραγρηγορίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο, στα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το business plan και business model, αναλυτική περιγραφή εγκαταστάσεων και τεχνολογικών/πληροφοριακών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, στοιχεία και δικαιολογητικά για τη βιωσιμότητα, την οικονομική, τεχνική και επαγγελματική επάρκεια/ικανότητα των ενδιαφερόμενων, αντίγραφα ποινικών μητρώων για μετόχους και μέλη Δ.Σ. εταιρειών, πράξεις σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης εταιρείας, οικονομικές καταστάσεις τελευταίας τριετίας κ.α.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Επιτροπής, υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός εκκρεμών ερωτημάτων επί της διαδικασίας αδειοδότησης από υποψήφιους παρόχους, ερωτήματα που σχεδόν στο σύνολό τους έχουν απαντηθεί, παρά το μόνιμο πρόβλημα του ελλιπούς προσωπικού της ΕΕΕΠ.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Παιγνίων έχει δώσει παράταση μέχρι τις 7 Μαίου 2021 για την υποβολή αίτησης χορήγησης άδειας καταλληλότητας κατασκευαστή. Παράλληλα, προχώρησε και στην παράταση της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου Κανονισμού εφαρμογής μέτρων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας από τα υπόχρεα πρόσωπα στην αγορά τυχερών παιγνίων. Η νέα προθεσμία ορίστηκε για τις 22 Μαρτίου.

Και όμως υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα πρακτορεία με παίκτες πάλι
Αν έχεις πρακτορείο δες εδώ τον τρόπο τώρα ….

Οι ενδιαφερόμενοι

Το ενδιαφέρον για νέες άδειες παραμένει υψηλό και η αγορά αναπτύσσεται ταχύτατα. Υπολογίζεται πως η αγορά των τυχερών παιγνίων του διαδικτύου συνεισέφερε πλέον των 200 εκατ. ευρώ σε φόρους στα δημόσια ταμεία το 2020

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί αιτήσεις από 20 εταιρείες (11 από υφιστάμενους παρόχους και 9 από νέους), με τις περισσότερες αιτήσεις να αφορούν και τους δύο τύπους αδειών, 7ετούς διάρκειας, που παραχωρούνται χωρίς διαγωνισμό. Η άδεια «Τύπου 1» με αντίτιμο 3.000.000 ευρώ αφορά στο διαδικτυακό στοιχηματισμό και η άδεια «Τύπου 2» σε λοιπά διαδικτυακά παίγνια, με αντίτιμο 2.000.000 ευρώ. Σημειώνεται πως η διαδικασία είναι ανοιχτή και δεν υπάρχει χρονική προθεσμία για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο αιτηθεί της απόκτησης αδειών.

Ο τελικός αριθμός των εταιρειών που θα αποκτήσουν, κατά κυριο λόγο, και τις δύο άδειες μένει να διαπιστωθεί. Επί του παρόντος όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, όπως οι ΟΠΑΠ, Stoiximan (Kaizen), Sportingbet, Bet365, Novibet, Interwetten, Pokerstars και άλλοι έχουν καταθέσει αιτήσεις. Θεωρείται πως άδεια θα αποκτήσουν και οι Betsson και Fonbet που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση.

Επιστολή παρόχων προς την ΕΕΕΠ

Εν όψει των διεργασιών στην αγορά η υπό ίδρυση Ένωση Εταιρειών Τυχερών Παιγνίων του Διαδικτύου απέστειλε χθες επιστολή προς την ΕΕΕΠ και τον πρόεδρό της κ. Ντζανάτο, με την οποία ζητά να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή η έκδοση των αδειών.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Στην επιστολή η υπό ίδρυση Ένωση αναφέρει ότι βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση παρατηρητή κάποιων προσπαθειών από εταιρείες που αποσκοπούν να παρακάμψουν την ΕΕΕΠ, αλλά και το μεταβατικό καθεστώς όπως αυτό θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 203 του Νόμου 4635/2019, επιδιώκοντας την είσοδο τους στην Ελληνική Αγορά με μη προβλεπόμενες και επιτρεπόμενες πλέον στην παρούσα χρονική περίοδο, ιδιωτικές συμφωνίες υπο-αδειοδότησης, υπ-ενοικίασης ή άλλες προσιδιάζουσες με συμφωνίες «λευκής ετικέτας» (White Label), παρακάμπτοντας του κανονισμούς που ισχύουν και εφαρμόζονται.

«Αυτές οι πρακτικές υποσκάπτουν την προσπάθεια των νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου, απαξιώνουν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ και υπονομεύουν την διαδικασία αδειοδότησης και ρύθμισης της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιγνίων στο παρά 5’», τονίζεται. «Η ΕΕΕΠ και εσείς προσωπικά πρέπει να σταθείτε εμπόδιο σε αυτές τις ενέργειες. Όλοι εμείς, ευρισκόμενοι στο πλευρό του έργου σας, σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών, και να δώσετε έτσι το έναυσμα της σωστής λειτουργίας σε μία ρυθμισμένη και πλουραλιστική ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων του διαδικτυακού παιγνίου. Σε αυτό το πλαίσιο φυσικά θα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, χωρίς καμία εξαίρεση, κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία που ακολουθεί τα όσα ο Νόμος και ο Κανονισμός ορίζει», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των online τυχερών παιχνιδιών” : στην πηγή:http://sofokleous10.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ