Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Επιχειρησιακή ετοιμότητα ΟΠΑΠ – Δύναμη και προοπτική από το διαδίκτυο!

Επιχειρησιακή ετοιμότητα ΟΠΑΠ – Δύναμη και προοπτική από το διαδίκτυο!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Το θετικό αποτέλεσμα από τη στόχευση της ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο και τη στρατηγική απόκτησης της Stoiximan άφησε το στίγμα του στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του ΟΠΑΠ που ανακοινώθηκαν χθες.

Η εταιρεία απέδειξε  την ικανότητά της να διασφαλίζει επιχειρησιακή ετοιμότητα,  εν μέσω δύσκολων συγκυριών και έτσι κατάφερε να πετύχει υγιή αποτελέσματα με την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Οι επιδόσεις του ΟΠΑΠ, επέδειξαν ανθεκτικότητα, και πλησίασαν τα περυσινά επίπεδα, χάριν στην αυξημένη δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού κατά το τρίτο τρίμηνο και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και των VLTs, που αντιστάθμισαν την πτώση στα αριθμοπαιχνίδια, τα Σκρατς & Λαχεία.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Η θετική πορεία του τρίτου τριμήνου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς μέσα στον Οκτώβριο η εταιρεία άντλησε 200 εκατ. ερώ από τις αγορές  ενισχύοντας τη ρευστότητα της.

Η εταιρεία παρουσίασε παρά τις δύσκολες συνθήκες, άνοδο των EBITDA του τρίτου τριμήνου που έφτασαν στα 105 εκατ. ευρώ, διπλάσια από τα EBITDA του πρώτου εξαμήνου, ενισχυμένα από την πορεία των vlts που αύξησαν την απόδοσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και τον αθλητικό στοιχηματισμό.

Στο εννεάμηνο ταυτόχρονα μειώθηκαν κατά 20,8% τα έξοδα προβολής και διαφήμισης σε €35,0εκ. έναντι €44,2εκ. στο εννεάμηνο του 2019. Τα έξοδα προβολής και διαφήμισης στο γ’ τρίμηνο 2020 μειώθηκαν κατά 9,7% στα €11,6εκ. έναντι €12,9εκ. στο γ΄ τρίμηνο 2019,  κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία ήταν αποτέλεσμα ανακατανομής των δαπανών, υποστηρίζοντας πρωτίστως την αναπτυσσόμενη online δραστηριότητα.

Κάτι νέο έρχεται σύντομα για τα πρακτορεία !

‘Ετσι ακόμη κι αν τα αποτελέσματα ενεαμήνου 2020 είναι μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αυτό οφείλεται στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αφού το 3ο τρίμηνο κινήθηκε ανοδικά. Ειδικότερα ο αθλητικό στοιχηματισμός έφερε στην εταιρεία μικτά κέρδη 104 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του έτους από 91,8 εκατ. ευρώ πέρσι, ενισχυμένος κατά 13,9% και τα μικτά κέρδη από τα vlts παρουσίασαν αύξηση 10% στο τρίτο τρίμηνο στα 80 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το νέο lockdown που ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου, η εταιρεία τονίζει ότι συνεχίζεται η λειτουργία των διαδικτυακών (online) δραστηριοτήτων της, με τη διάθεση ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου παιχνιδιών (αθλητικό στοιχηματισμό, τζόκερ, virtuals καικαζίνο). Παράλληλα, η Stoiximan συνεχίζει να παρέχει το σύνολο των προϊόντων της μέσα από τις δικές της πλατφόρμες.Υποθέτοντας ότι τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου, ο οικονομικός αντίκτυπος των μέτρων αυτών εκτιμάται σε €113-120 εκατ. σε επίπεδο Καθαρών Εσόδων προ Εισφορών (GGR) και σε € 45- 50 εκατ. σε επίπεδο Κερδών προ τόκων, φόρων κι αποσβέσεων (EBITDA).

Στο τρίτο τρίμηνο πραγματοποιήθηκε η απόκτηση της Stoiximan

Κεντρικό ρόλο στα αποτελέσματα αυτά αλλά και στην προοπτική του ΟΠΑΠ αναμένεται να παίξει η Stoiximan (ηγέτιδα στο online gaming στην Ελλάδα), το οποίο θα είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της εταιρείας.

Η απόκτηση Stoiximan, η ωρίμανση των VLTs  και η ανάκαμψη σε παιχνίδια παλαιού τύπου μπορεί μεσοπρόθεσμα σύμφωνα με αναλυτές,  να προσδώσει στην εταιρεία, μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων για το 2020-2022 περίπου 21% και στα EBITDA 25%.

Έχεις πρακτορείο;

Κάτι νέο έρχεται σύντομα για εσένα και τους πελάτες σου !

Υπενθυμίζεται ότι στο γ’ τρίμηνο 2020 ο ΟΠΑΠ απέκτησε το προσυμφωνηθέν άμεσο μερίδιο 51% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο («SMGC»), έναντι συνολικού καθαρού ανταλλάγματος ποσού 90,2 εκ. ευρώ πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθεσίμων ποσού 3,0 εκ. ευρώ.
Επιπρόσθετα, στις 18.11.2020 ο ΟΠΑΠ απέκτησε πρόσθετο προσυμφωνηθέν έμμεσο μερίδιο 15,48% στην SMGC, η οποία διεξάγεται από την εταιρεία Kaizen Gaming International Limited (πρώην “GML Interactive Ltd”), έναντι συνολικού ανταλλάγματος ποσού €43,3εκατ. πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθεσίμων. Μετά από την ολοκλήρωση των προαναφερθεισών συναλλαγών, ο ΟΠΑΠ συμμετέχει συνδυαστικά με ποσοστό
84,49% στην SMGC, ενώ διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 36,75% στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Kaizen Gaming International εκτός Ελλάδος και Κύπρου, η οποία διεξάγεται υπό την επωνυμία «Betano».
Η OPAP Investment επίσης θα καταβάλλει για τα έτη 2020 και 2021 earnouts, υπό τον όρο επίτευξης των κριτηρίων απόδοσης που έχουν οριστεί για την SMGC.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Επιχειρησιακή ετοιμότητα εν μέσω δύσκολων συγκυριών-Δύναμη και προοπτική από το διαδίκτυο ” : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ