Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Επανεκκίνηση ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής έπειτα από πέντε μήνες

Επανεκκίνηση ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής έπειτα από πέντε μήνες

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Επανεκκινούν οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο Αττικής. Χθες, η εταιρεία «Ιπποδρομίες» γνωστοποίησε το πρόγραμμα ιπποδρομιών για το β΄ τρίμηνο του 2019, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αγώνας δρόμου γίνεται προκειμένου η επανάληψη των ιπποδρομιών να ξεκινήσει την Κυριακή του Θωμά, 5 Mαΐου 2019.

Παράλληλα, την αναβάθμιση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα σχεδιάζει ο ΟΠΑΠ. Μετά τον ορισμό νέας διοίκησης στην Φίλιππο Ενωση Ελλάδος (ΦΕΕ) και την αλλαγή των όρων της σύμβασης της 20ετούς παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ο οργανισμός ετοιμάζεται να ανακοινώσει σωρεία νέων παρεμβάσεων και επενδύσεων, έτσι ώστε να καταστεί πιο ελκυστικός ο ιππόδρομος και οι ιπποδρομίες που διεξάγονται στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ηδη, στον αγωνιστικό χώρο έχει τοποθετηθεί μια γιγαντιαία οθόνη, αξίας 500.000 ευρώ που θα κάνει καλύτερη τη θέαση των αγώνων από την εξέδρα που βρίσκεται στον ιππόδρομο. Επίσης, η εταιρεία διαμόρφωσε κατάλληλα τον χώρο μεταξύ του στίβου και της εξέδρας ώστε να δημιουργηθεί ένας περίβολος φιλοξενίας αλόγων (paddock) κοντά στους επισκέπτες. Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να παρουσιάσει και μια μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, με παρεμβάσεις τόσο στο επίπεδο των υποδομών όσο και στο επίπεδο των ρυθμίσεων, έτσι ώστε οι ιπποδρομίες να γίνουν, εκτός από ελκυστικές, περισσότερο λειτουργικές. Η στρατηγική και το σύνολο των παρεμβάσεων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου, παρουσία των συντελεστών του ιπποδρομιακής κοινότητας.

Ο ΟΠΑΠ δείχνει να βιάζεται, αφού απαιτήθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που μετέβαλε τους όρους της σύμβασης παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Μια εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο οργανισμός θέλει να ανταποδώσει άμεσα τη «χάρη» της κυβέρνησης να αλλάξει τους όρους της σύμβασης που υπεγράφη το 2015. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι χάθηκε πολύς χρόνος όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού ποτέ στην ιστορία του ο ιππόδρομος στη χώρα μας δεν έμεινε κλειστός για μια τόσο μακρά περίοδο, διάρκειας 4 έως 5 μηνών. Με άλλα λόγια, ο ΟΠΑΠ φοβάται ότι μπορεί να χάσει τους (λιγοστούς) πελάτες του ιπποδρόμου και γι’ αυτό τώρα τρέχει.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο ΟΠΑΠ ανέμενε τις αλλαγές από πέρυσι ή τουλάχιστον στις αρχές του έτους, αμέσως μετά δηλαδή τη διακοπή της λειτουργίας του ιπποδρόμου. Η κυβέρνηση ωστόσο καθυστέρησε να λάβει αποφάσεις, πιθανώς φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει τον ιππόδρομο εν μέσω μιας «εχθρικής» Φιλίππου Ενωσης Ελλάδος (ΦΕΕ) και χωρίς μερική τροποποίηση των όρων της σύμβασης παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η σύμβαση άλλωστε που είχε υπογραφεί έδινε το δικαίωμα στον οργανισμό να διακόψει τη λειτουργία του ιπποδρόμου χωρίς την επιβολή ρητρών, δεδομένου ότι ο ιππόδρομος λειτουργούσε επί μακρόν με λιγότερα από 300 άλογα.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι τη Μ. Δευτέρα ορίστηκε το νέο Δ.Σ. της ΦΕΕ. Ως μέλη του τοποθετήθηκαν οι τέσσερις αιρετοί της ΦΕΕ (Α. Ράλλη, Γ. Παρθένης, Κ. Σκρεπέτος, Ι. Ντατσόπουλος), οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ (Σπ. Φωκάς, Οδ. Χριστοφόρου, Σπ. Χειμάρας, Κ. Αλεξόπουλος), οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (Μ. Κουτσομύτης, Ν. Κουτσούβελης) και οι δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας και Πολιτισμού.

Τώρα, αγώνας δρόμου γίνεται ώστε το Δ.Σ. να συνεδριάσει σήμερα Μ. Πέμπτη έτσι ώστε να διεξαχθεί η πρώτη ιπποδρομία την Κυριακή 5 Μαΐου. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η πρώτη ιπποδρομία για φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Mαΐου 2019.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Επανεκκίνηση ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής έπειτα από πέντε μήνες” : στην πηγή: http://www.kathimerini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ