Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ένα χρηματιστήριο μόνος του ο ΟΠΑΠ, μοιράζει 200 εκ. στους μετόχους!

Ένα χρηματιστήριο μόνος του ο ΟΠΑΠ, μοιράζει 200 εκ. στους μετόχους!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Aπό τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και χθες Τετάρτη, 27/11 η αγορά έχει βρεθεί πολύ κοντά στο να διασπάσει τις 900 μονάδες. Ακόμα και τα κλεισίματα, πάνω από τις 890 μονάδες υποδηλώνουν την προσπάθεια (ή προσδοκία διάσπασης των 900) μονάδων, που δείχνουν κάτι σαν το… Άγιο Δισκοπότηρο.

Οι χρηματιστές χθες, όπως παρουσίασε το mononews. gr θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, αναμένονται… μεγάλες συγκινήσεις. Το άρθρο του Bloomberg για το Χ.Α. και το πόσο αυτό υστερεί στην άνοδο που έκαναν οι ξένες αγορές τα προηγούμενα χρόνια που η Ελλάδα βρισκόταν με τη θηλιά των μνημονίων στο λαιμό, αλλά και φέτος με τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά της Wall Street, δεν περνούν απαρατήρητα. Ήδη, HSBC, Μotgan Stanley είναι μερικοί από τους οίκους που «κατευθύνουν» τους πελάτες τους στις ελληνικές μετοχές.

Κορυφαίος έλληνας διαχειριστής με θητεία σε κορυφαίο οργανισμό που ασχολείται με την διαχείριση των κρατικών assets τόνιζε με νόημα στο mononews.gr ότι ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για αλλαγή του κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια, το ελληνικό θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά, όπως λέει, που η Wall Street χτυπάει ιστορικά υψηλά. Ούτε και οι ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ρευστότητας στις αγορές κατευθύνθηκε στις αναδυόμενες. Μία δεκαετία χαμένη για το ελληνικό χρηματιστήριο και τις ελληνικές αξίες.

Ακόμα και σήμερα η αγορά, παρά τρις πιέσεις του μισό τοις εκατό, βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες, υποχωρώντας μόλις στις 890, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλών συναλλαγών, ούτε καν 1227 εκατ. ευρώ έπειτα από 2,5 ώρες ώρες συναλλαγών. Που σημαίνει ότι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια παραμένουν στις θέσεις τους και δεν υπάρχει προς ώρας διάθεση για ρευστοποιήσεις.Οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών υποχωρούν, αναμένοντας το νομοσχέδιο για τον Ηρακλή. Τις μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 2% καταγράφει η μετοχή της Alpha. Profit taking την Πέμπτη στην ΕΧΑΕ.

Το χαρτί της ημέρας και σήμερα στο ταμπλό είναι ο ΟΠΑΠ που κινείται σε νέα υψηλά, μετά την διάθεση της διοίκησης να δώσει προμέρισμα μαμούθ, μοιράζοντας στους μετόχους του περί τα 200 εκατ. ευρώ. Η μετοχή σημειώνει κέρδη πάνω από 3%, αγγίζοντας τα 10,74 ευρώ. Και πάλι πιέσεις στην Βιοχάλκο, που υποχωρεί στα 3,62 ευρώ. Στα 7,29 ευρώ ενισχύεται η Lamda.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ένα χρηματιστήριο μόνος του ο ΟΠΑΠ – Διαχειριστές: Και το 2020 θα πρωταγωνιστήσουν οι ελληνικές μετοχές “ : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ