Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ελεγκτική Υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών για ΟΠΑΠ

Ελεγκτική Υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών για ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

ΟΠΑΠ: Πολύ μεγαλύτερα έσοδα από τα αρχικώς εκτιμώμενα €50 εκατ
Για τα παιχνίδια της  ΟΠΑΠ, ΕΥ επιμένει τα τελευταία χρόνια παρόλο ότι ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ αυξήθηκε σημαντικά λόγω του παιγνιδιού ΚΙΝΟ, οι εισπράξεις της ΚΔ παρέμειναν καθηλωμένες με αποτέλεσμα τα πιο πάνω ποσοστά να μειωθούν. Συγκεκριμένα, για το 2017 τα έσοδα της ΚΔ ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του ΟΠΑΠ ανήλθαν στο 6% και σε 17,8 % επί του μεικτού κέρδους.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εισπράξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ (ΟΠΑΠ) για το έτος 2017 ανήλθαν σε €14,6 εκ. σε σύγκριση με €12,8 εκ. το 2016.

Τα παιγνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρέχονται στην Κύπρο από πολύ παλιά, βάσει Διακρατικής Συμφωνίας Κύπρου – Ελλάδας η οποία αναθεωρήθηκε το 2003 και κυρώθηκε από τον Νόμο 34(ΙΙΙ) του 2003.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Γενικό Λογιστήριο, με επιστολή, του ημερ. 23.1.2018, πληροφόρησε την Υπηρεσία μας για τα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με τις απαιτήσεις του κράτους από τον ΟΠΑΠ, με την επιστολή να κοινοποιείται και στον Γενικό Εισαγγελέα.

«Εφόσον ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το ποσό για το οποίο θα υποβληθεί απαίτηση εκ μέρους της Δημοκρατίας για ανάκτηση από τον ΟΠΑΠ, δεν δημοσιοποιούμε σε αυτό το στάδιο τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου, αλλά καταγράφουμε ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό, που υπερβαίνει σημαντικά τα €50 εκ. που αρχικά υπολογίζονταν», αναφέρει η ΕΥ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Οικονομικών” : στην πηγή: https://24h.com.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ