Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Το δεύτερο χτύπημα του ιού, η πίεση στον ΟΠΑΠ

Το δεύτερο χτύπημα του ιού, η πίεση στον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Η αγωνία στις ευρωπαϊκές αγορές για νέα lockdown, τα σχέδια για ενίσχυση στις ΠΑΕ εις βάρος των τυχερών παιχνιδιών

  • Σε έντονα καθοδική πορεία βρίσκεται το τελευταίο 20ήμερο η μετοχή του ΟΠΑΠ, έχοντας χάσει σχεδόν 13% από το κλείσιμο των 8,59 ευρώ, στις 8 Οκτωβρίου, μέχρι το χθεσινό κλείσιμο στα 7,48 ευρώ (πτώση 4,10% στη χθεσινή συνεδρίαση). Αναμφίβολα, ο κύριος φόβος που επηρεάζει τη μετοχή είναι αυτός για ένα δεύτερο lockdown, καθώς ήδη ο ΟΠΑΠ δέχθηκε βαρύ πλήγμα από το πρώτο.
  • Όμως, ένα νέο πρόβλημα που μπαίνει στην εξίσωση τα τελευταία 24ωρα είναι οι πληροφορίες για απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει μια νέα επιβάρυνση στα κέρδη των νικητών από τυχερά παιχνίδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα ενισχυθούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

  • Αυτό το μέτρο δεν θα έπληττε ευθέως τον ΟΠΑΠ και τις εταιρείες διαδικτυακού τζόγου, αλλά έμμεσα θα προκαλούσε σοβαρά και απρόβλεπτα προβλήματα, αφού οι παίκτες ανακυκλώνουν συνήθως τα κέρδη τους στα παιχνίδια και μια επιβάρυνση των κερδών θα μείωνε τα έσοδα -άγνωστο πόσο.
  • Η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική και μένει να δούμε πού θα… κάτσει η μπίλια, αλλά σίγουρα η όλη συζήτηση δεν βοηθάει τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Το δεύτερο χτύπημα του ιού, η πίεση στον ΟΠΑΠ και τα «καύσιμα» της Aegean” : στην πηγή:https://www.businessdaily.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ