Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Το μεγάλο ρεκόρ με το ομόλογο του ΟΠΑΠ .

Το μεγάλο ρεκόρ με το ομόλογο του ΟΠΑΠ .

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Το χαμηλότερο επιτόκιο  από όλα τα εταιρικά ομόλογα ελληνικού δικαίου, που έχουν εκδοθεί στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, κατάφερε να εξασφαλίσει ο ΟΠΑΠ.

Η έκδοση των 200 εκατ. ευρώ τιμολογήθηκε με «κουπόνι»  στο 2,1% , καταγράφοντας έτσι ένα νέο ρεκόρ στη… συμπίεση του επιτοκιακού κόστους. Μέχρι τώρα, το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής ήταν εκείνο που από τον περσινό Οκτώβριο κατείχε τα σκήπτρα του φθηνότερου τοκομεριδίου, καθώς αυτό είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Ήρθε όμως ο ΟΠΑΠ με το 7ετές του ομόλογο, να «κλειδώσει» το προσφερόμενο, σταθερό  επιτόκιο σε επίπεδα που είναι…19,2% πιο κάτω. Έχοντας μάλιστα αντλήσει 50 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά της ενεργειακής εταιρείας.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Αν μη τι άλλο το ρεκόρ του ΟΠΑΠ αντικατοπτρίζει αφ’ ενός μεν την ισχυρή του επιχειρηματική οντότητα και την αδιαφιλονίκητη κυριαρχία του στην αγορά των τυχερών παιγνίων και αφ’ ετέρου την υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας. Τόσο από πλευράς των ιδιωτών που αναζητούν θελκτικότερες αποδόσεις για τα αποταμιευτικά τους κεφάλαια, όσο και από τα θεσμικής υπόστασης χαρτοφυλάκια, τα οποία επίσης ψάχνουν ευκαιρίες για την αξιοποίηση των διαθεσίμων τους.

Από την ερχόμενη Πέμπτη 29 του μηνός, το ομόλογο του ΟΠΑΠ θα είναι το δέκατο κατά σειράν, που αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου της Αθήνας. Ανεβάζοντας  τη συνολική, ονομαστική αξία των ενεργών εκδόσεων στα 1,82 δισ. ευρώ. Ενώ από την αγορά έχουν αποσυρθεί άλλα τέσσερα εταιρικά ομόλογα, τα οποία και αποπληρώθηκαν πρίν από τη λήξη τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Το μεγάλο ρεκόρ με το ομόλογο του ΟΠΑΠ και πώς «παίζει» η αγορά τις άλλες 9 εταιρικές εκδόσεις ” : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ