Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑVLTS Βρήκαν την λύση για την εγκατάσταση νέων VLT από τον ΟΠΑΠ

Βρήκαν την λύση για την εγκατάσταση νέων VLT από τον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ξεπερνιέται το εμπόδιο που δημιούργησε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

εκλειδώνει» το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ για την εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων VLT (Video Lottery Terminal) με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, δια της οποίας «παρακάμπτεται» πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, στην… πολυσυλλεκτική ΠΝΠ που κατήρτισε η κυβέρνηση για τη ρύθμιση επειγόντων θεμάτων προβλέπεται ότι:

  • Ο Κανονισμός Παιγνίων για τη ρύθμιση θεμάτων διεξαγωγής και ελέγχου τυχερών παιγνίων θα εκδίδεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
  • Παράλληλα, μέχρι να εκδοθεί ο Κανονισμός με υπουργική απόφαση, και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες, ορίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει σχετική απόφαση της ΕΕΕΠ, βάσει της οποίας έχουν ήδη έχουν δοθεί άδειες για λειτουργία τέτοιων παιγνίων που αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο δημόσιο.

Με αυτή τη ρύθμιση, η κυβέρνηση επιτρέπει στον ΟΠΑΠ να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων VLT, που είχε «παγώσει» μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι έχει παύσει να ισχύει το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο και όφειλε να αντικατασταθεί.

Μάλιστα, το ΣτΕ είχε κρίνει ότι είναι αντίθετη στο νόμο η ρύθμιση όλων των θεμάτων από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, καθώς εκ του νόμου απαιτείται να εκδίδονται οι σχετικοί κανονισμοί μέσω Προεδρικού Διατάγματος (σημειώνεται ότι τα Προεδρικά Διατάγματα εγκρίνονται από το ΣτΕ).

Η νέα ρύθμιση που περιλήφθηκε στην ΠΝΠ «απαντά» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς ορίζει ότι δεν απαιτείται Προεδρικό Διάταγμα, αλλά απόφαση του υπ. Οικονομικών, ενώ για μια μεταβατική περίοδο 12 μηνών εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση της Επιτροπής Παιγνίων.

Τα VLT έχουν προσφέρει στον ΟΠΑΠ ισχυρή αύξηση εσόδων, όπως φαίνεται από τα στοιχεία πρώτου τριμήνου 2019 που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (Gross Gaming Revenues – GGR) από τα παιγνιομηχανήματα ανήλθαν σε 68,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 59%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ενημερώνοντας τους αναλυτές, διοίκηση του ΟΠΑΠ τόνισε πριν από λίγες ημέρες ότι έχουν εγκατασταθεί 20.091 παιχνιομηχανήματα και βρίσκονται σε λειτουργία. Η απόφαση του ΣτΕ, όπως είχε εξηγήσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, δεν επηρέαζε τη λειτουργία των ήδη εγκαταστημένων μηχανημάτων, αλλά είχε προκαλέσει το «πάγωμα» της εγκατάστασης νέων VLT.

Στην ίδια ενημέρωση αναλυτών, ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ, είχε τονίσει ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να ξεκαθαρίσει το τοπίο», σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο, καθώς «το υφιστάμενο δίκτυο PLAY έχει δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει προσελκύσει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες και επενδυτές και δημιουργεί φορολογικά έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “«Πράσινο» στην εγκατάσταση νέων VLT από τον ΟΠΑΠ ” : στην πηγή: https://www.sofokleousin.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ