Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Αιγιάλεια: Τριπλό χτύπημα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

Αιγιάλεια: Τριπλό χτύπημα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Ανάστατες είναι οι μικρές κοινωνίες της Ακράτας και της Αιγείρας, μετά την πράξη αγνώστων να επιτεθούν, νυχτερινές ώρες, σε καταστήματα κεντρικών σημείων της παλιάς εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών, φοβούμενες για άναρχη κατάστασης που θα μπορούσε να «ξεθάψει» συμβάντα από το βαρύ παρελθόν του αστυνομικού δελτίου της περιοχής.
ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Ανθρωποι των πολυσύχναστων αγορών, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν παραμονές της Πρωτοχρονιάς, είδαν να έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία Πρακτορεία του ΟΠΑΠ, χωρίς ωστόσο να έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα ή χρήματα.
Σε ένα από αυτά, οι δράστες έσπασαν υαλοπίνακα, στα άλλο «κατέβασαν» κυριολεκτικά ολόκληρη την τζαμαρία και σε ένα τρίτο, πιθανά έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο όχημα και τράπηκαν σε φυγή, πριν καν προλάβουν τα αποτελειώσουν τη βιτρίνα.
ΕΡΕΥΝΕΣ
Αν και οι αστυνομικές αρχές, δεν ανακοίνωσαν τα περιστατικά, πηγές από την ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι οι πράξεις παραπέμπουν σε νεαρά άτομα, τα οποία είτε υπό την επήρεια μέθης είτε για λόγους προσωπικής τους δυσαρέσκειας, έκαναν ότι έκαναν.
Δεν αποκλείουν δηλαδή, από τη στιγμή που επέλεξαν μόνο Πρακτορεία του ΟΠΑΠ, να πρόκειται για «τζογαδόρους», οι οποίοι για λόγους «χασούρας», επέλεξαν να πάρουν εκδίκηση με την πρόκληση σημαντικών φθορών.
ΥΠΟΨΙΕΣ
Οι ίδιες πηγές, θέλουν τους δράστες να ήσαν δύο και να επέβαιναν σε μηχανή μέτριου κυβισμού, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι επιβάτες να μην ήσαν ντόπιοι, αλλά παραθεριστές ή περαστικοί που επέστρεφαν από διασκέδαση.
Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας, λαμβάνοντας δακτυλικά αποτυπώματα από τα σημεία που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή και συλλέγοντας μαρτυρίες από τυχόν περαστικούς ή κατοίκους και επαγγελματίες, οι οποίοι πιθανά θα μπορούσαν να έχουν δει, τις προηγούμενες ημέρες, περίεργες κινήσεις μηχανόβιων.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πολλοί, με αφορμή αυτά τα απανωτά περιστατικά, επανέφεραν στη μνήμη τους τις εμπρηστικές επιθέσεις σε τραπεζικά υποκαταστήματα, εξοχικές κατοικίες και εμπρησμούς ΙΧ αυτοκινήτων, ζητώντας – ιδιαίτερα την περίοδο που ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά- την ενίσχυση της αστυνόμευσης, αφού είναι κοινό μυστικό ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, με τη δύναμη και το στόλο που διαθέτει, δεν μπορεί να φυλάξει την περιοχή.
Η δε χιλιομετρική απόσταση από το Αίγιο, για αποστολή περιπολικού κι ενστόλων, είναι απαγορευτική λόγω της απώλειας πολύτιμου χρόνου, σε παρόμοια συμβάντα , που χρήζουν μιας πιο άμεσης κινητοποίησης της Αστυνομίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Αιγιάλεια: Τριπλό χτύπημα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ ” : στην πηγή:http://www.pelop.gr

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ