Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Διαδικτυακός τζόγος: Η κυριαρχία του ΟΠΑΠ – Τα μερίδια των υπόλοιπων εταιρειών

Διαδικτυακός τζόγος: Η κυριαρχία του ΟΠΑΠ – Τα μερίδια των υπόλοιπων εταιρειών

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Μερίδιο πάνω από το 50% ελέγχει ο ΟΠΑΠ στα τυχερά διαδικτυακά παίγνια. Με μοχλό την εξαγορασθείσα Kaizen (Stoiximan) ο Οργανισμός κάνει ετήσιο τζίρο πάνω από 10 δισ. ευρώ και ακαθάριστα έσοδα από παίγνια (Gross Gaming Revenues) πάνω 350 εκατ. ευρώ. Αν σε αυτά προστεθούν οι business του ίδιου του ΟΠΑΠ, τότε τα μεγέθη αυξάνονται περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της αγοράς, ο όμιλος ΟΠΑΠ είναι ο κυρίαρχος της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου στη χώρα μας.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Το συνδυασμένο μερίδιό του με την Kaizen (Stoiximan) ανέρχεται στο 54%, εκ του οποίου το 48% αντιστοιχεί στην Kaizen (Stoiximan) και το 6% στον ΟΠΑΠ.

O τελευταίος συμμετέχει με 90% στην Kaizen (Stoiximan), ενώ η μητρική του ΟΠΑΠ συμμετέχει με 37,5% στις δραστηριότητες της Kaizen (Betano) εκτός Ελλάδος.

Δεύτερος παίκτης στην αγορά θεωρείται η Gamart, περισσότερο γνωστή ως Novibet, με μερίδιο επί του τζίρου στο 19%. Τρίτος παίκτης στην ελληνική αγορά θεωρείται η Lucky Stream, με μερίδιο αγοράς 8,5%.

Τα παραπάνω μεγέθη αναφέρονται στον τζίρο που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα των εταιρειών και ο οποίος, σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), πέρυσι ανήλθε συνολικά σε 21,4 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, ο τζίρος (Total Gaming Revenues ή TGR) είναι ενδεικτικός των δραστηριοτήτων των παικτών, καθώς περιλαμβάνει μεγάλη ανακύκλωση των κερδών των παικτών.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Καλύτερη εικόνα των δραστηριοτήτων παρουσιάζουν τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) των επιχειρήσεων, τα οποία πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΕΕΠ, ανήλθαν σε 739 εκατ. ευρώ.

Το μέγεθος αυτό καταδεικνύει μια πολύ μικρή «γκανιότα», δηλαδή προμήθεια των παρόχων, της τάξης του 3,5%.

Έτσι, από τα 100 ευρώ που ποντάρονται από τους παίκτες, περίπου το 3,5% μένει στον πάροχο.

Οι διαδικτυακές επιχειρήσεις τυχερών παιγίων αντιμετωπίζουν σφοδρό ανταγωνισμό, καθώς δεν ανταγωνίζονται μόνον τους εγχώριους παίκτες, αλλά και τους διεθνείς, που πολλοί στη χώρα μας παίζουν σε αυτούς κι ας μη διαθέτουν τις κατάλληλες άδειες.

Εξάλλου, 16 είναι οι νόμιμοι πάροχοι διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και πάνω από 4.000 οι παράνομοι που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Θεωρητικά, σε όλους τους παράνομους παρόχους απαγορεύεται η διαδικτυακή πρόσβαση, αλλά κάθε φορά αυτοί καταφέρουν να «ξεγλιστρούν», αφού επανεμφανίζονται με διαδικτυακές σελίδες που φέρουν παρεμφερείς ονομασίες.

Σε επίπεδο ακαθάριστων εσόδων (GGR), η ΟΠΑΠ μαζί με τη Stoiximan έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο.

Φτάνει στο 55% του συνόλου της αγοράς -ήτοι πάνω από 400 εκατ.  ευρώ-, εκ του οποίου το 48,5% αφορά τη Stoiximan και το 6,5% τον ΟΠΑΠ.

Ακολουθούν η Novibet με 13% και η Lucky Stream -γνωστή περισσότερο ως Bet365- με μερίδιο 12,0%-12,5%.

Οι υπόλοιποι παίκτες έχουν μερίδια κάτω από 10% και οι πιο σημαντικοί είναι η Bwin και η B2B Gaming Services.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Η τελευταία είναι περισσότερο γνωστή και ως BetShop.

Πιο κάτω βρίσκονται οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς, το μερίδιο των οποίων θεωρείται χαμηλότερο του 3%.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Διαδικτυακός τζόγος: Η κυριαρχία του ΟΠΑΠ – Τα μερίδια των υπόλοιπων εταιρειών” στην πηγή:https://www.powergame.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ