Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «Ντου» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα στην Τρίπολη.

«Ντου» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα στην Τρίπολη.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Παράνομα τυχερά παιχνίδια και διαδικτυακός στοιχηματισμός μέσω ιστοσελίδας διενεργούνταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Τρίπολη και μια καταγγελία ενεργοποίησε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο 64 χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια.

Καταγγελία
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε κατάστημα στην Τρίπολη διοργανωνόταν παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας, στην οποία η είσοδος πραγματοποιούταν με τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password), τα οποία παρείχαν αυτοπροσώπως οι διαχειριστές της σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων.
Ακολούθησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα καθώς και αλληλογραφία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και διαπιστώθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου καταστήματος και του ιδιοκτήτη. Μάλιστα, για την επίμαχη ιστοσελίδα προέκυψε ότι είχε κατοχυρωθεί μέσω εταιρείας – καταχωρητή με έδρα τις ΗΠΑ.

Κλειστό πελατολόγιο
Έτσι, την Τρίτη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα. Κατά την έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 64χρονου ιδιοκτήτη στην υπόθεση, καθώς κατελήφθη να προβαίνει σε στοιχηματισμό μέσω της επίμαχης ιστοσελίδας, κατέχοντας λογαριασμό χρήστη με ρόλο διαχειριστή, που του επέτρεπε να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα στοιχήματα των παιχτών – πελατών.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος διαχειριζόταν τουλάχιστον 10 ενεργούς χρήστες, λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο με κεκαλυμμένο τρόπο και προσφέροντας υπηρεσίες στοιχηματισμού σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, κλειστό πελατολόγιο.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό πόσο των 325 ευρώ.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ το χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο 64χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Black list).

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “«Ντου» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα στην Τρίπολη. ” : στην πηγή: https://www.tharrosnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ