Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Νέα προσφορά για τα Κρατικά Λαχεία ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

Νέα προσφορά για τα Κρατικά Λαχεία ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

από
Μόνο 2 λεπτά

Αύριο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων. Το τίμημα που κατατέθηκε

από τον μοναδικό διεκδικητή κρίθηκε χαμηλό και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτιωμένη προσφορά. Στο κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχουν οι εταιρείες ΟΠΑΠ (34%), Lottomatica (33%), lntrtalot(17%) και Scientific Games (17%) καλύτερη προσφορά για τα Κρατικά Λαχεία ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ Την υποβολή βελτιωμένα προσφοράς ζήτησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενδιαφερόμενη κοινοπραξία για την απόκτηση της  12ετους άδειας των Κρατικών Λαχείων έχει υποβάλει προσφορά που δεν ικανοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησα της  Ιδιωτικής Περιουσίας  του Δημοσίου.


Πρόκειται για το προκαταβαλλόμενο τίμημα της ιδιωτικοποίησης, καθώς στη διάρκεια ισχύος της άδειας ο υποψήφιος επενδυτής έχει καθοριστεί ότι θα πρέπει να καταβάλλει κατ’ ελάχιστον 50 εκατ. ευρώ ετησίως ή το 30% των μεικτών κερδών του κατόχου της άδειας – εφόσον ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Η λύση της  διαφοράς ή η ακύρωση της αποκρατικοποίησης των Κρατικών Λαχείων αναμένεται να αποφασιστεί αύριο σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Το τελευταίο έχει καλέσει τον μοναδικό ενδιαφερόμενο για την άδεια των Κρατικών Λαχείων να βελτιώσει το τίμημά του μετά τη χθεσινή υποβολή του οικονομικού τιμήματος.


Ο μοναδικός  ενδιαφερόμενες επενδυτής  είναι η κοινοπραξία που έχουν συστήσει οι εταιρείες  ΟΠΑΠ (34%), Lottomatica (33%), Intrtalot (17%) και Scientific Games (17%). Επικεφαλής της  κοινοπραξίας είναι ο ΟΠΑΠ, ο οποίος και πραγματοποιεί τις διαπραγματεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ.


Ωστόσο, στη διεκδίκηση των Κρατικών Λαχείων ο πιο «αδιάλλακτος» είναι η ιταλική Lottomatica, η οποία φέρεται ότι έχει θέσει το πλαφόν των 150 εκατ. ευρώ στο προκαταβαλλόμενο τίμημα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιταλική εταιρεία έχει δεσμευτεί γραπτά  προς τους εταίρους της για το συγκεκριμένο όριο του τιμήματος.
Παράγοντες  της  αγοράς  αναφέρουν ότι η ιταλική εταιρεία τυχερών παιγνίων είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε τραπεζικό δανεισμό. Tις  διαπραγματεύσεις από την πλευρά της πραγματοποιεί  στέλεχος  αμερικανικής καταγωγής  που εργάζεται στην G-Tech, θυγατρική εταιρεία της Lottomatica. Η εταιρεία φέρεται να έχει συνδέσει τόσο τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία όσο και το προσφερόμενο τίμημα με προμήθειες στη νέα εταιρεία εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων, αλλά και στον ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο «Νέα προσφορά για τα Κρατικά Λαχεία ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ » στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΗ Β. ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ