Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ ΕΕΕΠ: Ξεκίνησε η στελέχωσή της – «Πρόσκληση» στο δημόσιο τομέα

ΕΕΕΠ: Ξεκίνησε η στελέχωσή της – «Πρόσκληση» στο δημόσιο τομέα

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 5 λεπτά

Να αλλάξει πλήρως την εικόνα που είχε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τα τελευταία χρόνια, που απογυμνώθηκε πλήρως από προσωπικό, επιχειρεί η διοίκηση της ΕΕΕΠ. Η στελέχωση της Αρχής ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία και ήδη έχει 32 δικά της στελέχη τα οποία έχουν μεταταχθεί από το Δημόσιο Τομέα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία για περεταίρω στελέχωση ώστε η εποπτεία και ο έλεγχος τόσο των διαδικτυακών όσο και των επίγειων καζίνο να υλοποιείται χωρίς προβλήματα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Από την παρακμή στην ανάπτυξη η ΕΕΕΠ οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έχει 32 δικά της στελέχη μεταταγμένα και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης εκείνων των εργασιακών συνθηκών οι οποίες είναι αντάξιες του έργου που προσφέρει» αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2014 η ΕΕΕΠ, με ασύγκριτα λιγότερα καθήκοντα από ότι σήμερα, απασχολούσε πάνω από 170 στελέχη υπό καθεστώς απόσπασης από τους οργανικούς φορείς του Δημοσίου.

Στις αρχές του 2021 είχαν μείνει μόλις 67 στελέχη αφού με την λήξη των αποσπάσεων το προσωπικό αποχωρούσε σταδιακά. Βασικά αίτια για αυτή την απόφαση αποτέλεσαν οι επικρατούσες συνθήκες εργασίας οι οποίες διέφεραν από την πεποίθηση που είχαν για την Αρχή.

«Η τάση ήταν προφανής οδηγούσε στην κατάρρευση. Ζωτικός στόχος της νέας διοίκησης ήταν να αντιστρέψει αυτή την τάση. Θετικό πρόσημο σε αυτή την προσπάθεια αποτέλεσε η θερμή συμπαράσταση από κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη.

Έτσι το Νοέμβριο του 2021 ψηφίστηκαν από τη Βουλή, κατόπιν συμφωνίας όλων των πλευρών, ορισμένες κρίσιμες ρυθμίσεις για την ανακοπή αυτής της καταστροφικής τάσης. Πλέον η ΕΕΕΠ οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον για πρώτη φορά στην ιστορία έχει 32 δικά της στελέχη μεταταγμένα και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης εκείνων των εργασιακών συνθηκών οι οποίες είναι αντάξιες του έργου που προσφέρει» αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Επιτροπής.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η ΕΕΕΠ σχεδιάζει με τρόπο δυναμικό τα επόμενα βήματα για τη στελέχωση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της αξιοποιώντας όλες τις σχετικές δυνατότητες που παρέχονται από το νομό επιδιώκοντας πάντοτε την προσέλκυση στελεχών με υψηλά προσόντα τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Σταδιοδρομία με μεγάλες προοπτικές για στελέχη του δημόσιου τομέα

Πρόσκληση προς το δημόσιο τομέα για απόσπαση στο σώμα ελεγκτών παιγνίων απηύθυνε η Επιτροπή.

Η ΕΕΕΠ ζητά:

  • Στελέχη με προηγούμενη ελεγκτική εμπειρία σε ελεγκτικούς φορείς του δημοσίου στελέχη που έχουν προηγούμενη η ελεγκτική εμπειρία στα παίγνια καθώς και
  • στελέχη με μεταπτυχιακές σπουδές στην ελεγκτική ή αναγνωρισμένους επαγγελματικούς τίτλους που αφορούσαν στον έλεγχο

Όπως αναφέρεται από την ίδια την Επιτροπή τα στελέχη αυτά θα προτιμηθούν με στόχο την κάλυψη των κενών όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της.

Η ΕΕΕΠ αναζητεί μεταξύ άλλων στελέχη από το δημόσιο τομέα που προσδοκούν να σταδιοδρομήσουν σε αυτήν, αξιοποιώντας το θεσμικό Πλαίσιο για αποσπάσεις στο σώμα ελεγκτών παιγνίων που καθιστά τη διαδικασία σχετικά σύντομη.

«Η επιλογή ελεγκτών με υψηλά προσόντα εκπαίδευσης και προϋπηρεσίας που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του έργου της αρχής κρίνεται απολύτως απαραίτητη» επισημαίνεται από την Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται παράλληλα και επιστήμονες με γνωστικό αντικείμενο την πληροφορική δεδομένου ότι οι περισσότεροι έλεγχοι στα παίγνια απαιτούν τη χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών και εργαλείων αποβλέποντας σε αποδοτικότερα πιο στοχευμένο έλεγχο και σε ακόμη πιο αξιόπιστα ευρήματα βάσεων δεδομένων του δημόσιου τομέα.

«Τόσο οι οικονομικές απολαβές όσο και οι προοπτικές τους είναι δελεαστικές. Ωστόσο η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι τα παίγνια είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος στην αιχμή της τεχνολογίας ενώ ταυτόχρονα το εσωτερικό περιβάλλον της ΕΕΕΠ εξελίσσεται επίσης με ένα ιδιαίτερο δυναμικό τρόπο που αγκαλιάζει την πρωτοβουλία και την καινοτομία» τονίζεται από τα ίδια στελέχη.

Μεταπτυχιακοί ή επαγγελματικοί τίτλοι καθώς και άτομα που βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης τους θα προτιμηθούν. Επίσης ζητάει περιορισμένες σε αριθμό υπηρεσίες στελεχών από το χώρο των κοινωνικών επιστημών ιδιαίτερα με μεταπτυχιακές σπουδές σχετικές με τα παίγνια και τον εθισμό καθώς και από το χώρο των επιστημών της επικοινωνίας και της διαφήμισης με εξειδίκευση στις επιδράσεις της διαφήμισης στο κοινό.

Η ΕΕΕΠ έχει επιδίωξη να συμπληρώσει το στελεχικό της δυναμικό με νέους επιστήμονες σε συγκεκριμένα πεδία με σκοπό μεταξύ άλλων να ανανεώσει το μέσο όρο ηλικίας των υπαλλήλων ώστε να αποκτήσει μία νέα δυναμική που θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα της εποχής και των αυξανόμενων απαιτήσεων της.

«Με βάση το ισχύον θεσμικό Πλαίσιο η ΕΕΕΠ θα προσφέρει αμοιβές αντίστοιχες αυτών που επικρατούν στην αγορά. Συμπληρωματικά εφόσον τα νέα στελέχη που θα προσληφθούν με συμβάσεις όπως προβλέπεται από το νόμο επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην Επιτροπή θα υποστηριχθούν σε αυτή την προοπτική εφόσον σε κάθε περίπτωση αποδείξουν την στην πράξη ότι διαθέτουν υψηλά εχέγγυα εργατικότητας ικανοτήτων δεξιοτήτων επαγγελματισμού και ακεραιότητας χαρακτηριστικά αναγκαία για μία εποπτική αρχή που επιδιώκει το προσωπικό της να λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα.» καταλήγουν τα στελέχη της Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ

«Η ΕΕΕΠ ζητάει από το Δημόσιο τομέα για απόσπαση στο Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων, στελέχη με προηγούμενη ελεγκτική εμπειρία σε ελεγκτικούς φορείς του δημοσίου. Στελέχη που έχουν προηγούμενη ελεγκτική εμπειρία στα παίγνια καθώς και στελέχη με μεταπτυχιακές σπουδές στην ελεγκτική ή αναγνωρισμένους επαγγελματικούς τίτλους που αφορούν στον έλεγχο, θα προτιμηθούν».

Με στόχο την κάλυψη των κενών, όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της, η ΕΕΕΠ αναζητεί, μεταξύ άλλων, στελέχη από το δημόσιο τομέα που προσδοκούν να σταδιοδρομήσουν σε αυτήν, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο για τις αποσπάσεις στο Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων που καθιστά τη διαδικασία σχετικά σύντομη.

Η ΕΕΕΠ είναι ο ρυθμιστικός, εποπτικός και ελεγκτικός βραχίονας του δημοσίου στο τομέα της διοργάνωσης και διεξαγωγής των παιγνίων, κατά συνέπεια, η επιλογή ελεγκτών με υψηλά προσόντα εκπαίδευσης και προϋπηρεσίας, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του έργου της Αρχής, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, παράλληλα και επιστήμονες με γνωστικό αντικείμενο την πληροφορική, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έλεγχοι στα παίγνια απαιτούν την χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών και εργαλείων, αποβλέποντας σε αποδοτικότερο, πιο στοχευμένο έλεγχο, και σε ακόμη πιο αξιόπιστα ευρήματα .

Βάση των δεδομένων του δημόσιου τομέα, τόσο οι οικονομικές απολαβές, όσο και οι προοπτικές τους, είναι δελεαστικές. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι τα παίγνια είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος, στην αιχμή της τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα, το εσωτερικό περιβάλλον της ΕΕΕΠ εξελίσσεται επίσης με έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο που αγκαλιάζει την πρωτοβουλία και την καινοτομία.

Δείτε εδώ τη με αριθμό 1/2022 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων της ΕΕΕΠ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022.»

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΕΕΠ: Ξεκίνησε η στελέχωσή της – «Πρόσκληση» στο δημόσιο τομέα” στην πηγή: https://www.insider.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ