Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Αύξηση αποδοχών πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην ΟΠΑΠ! Οι πράκτορες δεν δικαιούνται αύξηση ?

Αύξηση αποδοχών πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην ΟΠΑΠ! Οι πράκτορες δεν δικαιούνται αύξηση ?

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την υπογραφή της νέας συλλογικής Σύμβασης με την ΟΠΑΠ στην οποία πέτυχαν και αύξηση:
Αντιθέτως οι πράκτορες που ενώ είναι η κύρια παραγωγική μηχανή εσόδων της ΟΠΑΠ και πρόσφατα με την αλλαγή στην φορολογία των παιχνιδιών δικαιούνται με βάση το νέο NGR αύξηση προμήθειας δεν έχουν καταφέρει κάτι ακόμα.
 Μάλλον οι εκπρόσωποι των πρακτόρων πρέπει κάτι να κάνουν άμεσα!
Συλλογική Συμβαση Εργασίας 2021
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι χθες Δευτέρα 8/2 υπογράφηκε η 2η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην εταιρεία.
Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης υπογράφηκε με αύξηση του βασικού μισθού φτάνοντας στα 945 ευρώ και παραμένει ίδια με την προηγούμενη σε όλες τις υπόλοιπες διατάξεις.
Η περίοδος ισχύος της νέας σύμβασης είναι 1/1/2021-31/12/2021 και θα έχει αναδρομική ισχύ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.
Τα υπόλοιπα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των εργαζόμενων και του σωματείου που δεν έγιναν αποδεκτά, όπως η διατακτική σίτισης, οι απολαβές σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια σοβαρή ασθένεια, σε περίοδο λοχείας, το επίδομα πτυχίου, κλπ, θα συζητηθούν, πιστεύουμε σε καλύτερες συνθήκες για όλους, στις διαπραγματεύσεις της νέας σσε που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη 2021.
Δεδομένων των συνθηκών λόγω Covid-19 και της απομόνωσης που αυτές επέβαλαν, θεωρούμε ότι βασικό ρόλο για το αποτέλεσμα έπαιξαν η στήριξη των μελών και των εργαζόμενων και η σταθερότητα και επιμονή του Διοικητικού συμβουλίου κατά τις διαπραγματεύσεις.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, το επόμενο διάστημα, να στηρίξει ενεργά το Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ, να γίνει μέλος του, δυναμώνοντας την αποτελεσματικότητα του στην πάλη μας για αξιοπρεπείς όρους στην εργασία και τη ζωή, μέσα στην εταιρεία, αλλά και γενικότερα ενόψει των νέων αντεργατικών ρυθμίσεων που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει στην εργασία, στην ασφάλιση και τις συντάξεις.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε την νομικό σύμβουλο του Σωματείου την Κα Νατάσα Πατερέλη όπου με τις συμβουλές της, τις προτάσεις της και την ορθή καθοδήγηση συνέβαλε δραστικά στην υπογραφή της ΣΣΕ.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΠΑΠ

  πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ