Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Αναθεωρούν στην ΕΟΚ τους νόμους για το online πόκερ

Αναθεωρούν στην ΕΟΚ τους νόμους για το online πόκερ

από
Μόνο 2 λεπτά

Οι νομοθέτες σε Ιταλία και Ισπανία όπου οι αγορές θεωρούνται “κλειστές” και δεν επιτρέπουν στους πολίτες των δύο χωρών να

παίζουν σε διεθνή pools, αρχίζουν και αναθεωρούν τις απόψεις τους. Πιο συγκεκριμένα βρίσκονται σε συζητήσεις για να ενωθούν οι προκειμένου να αυξήσουν τα prizepools.

Ο Enrique Alejo, υπεύθυνος του Ισπανικού online νόμου για τα τυχερά παιχνίδια, είναι θετικός και σχεδόν σίγουρος πως οι δύο αγορές θα έχουν ενωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το να ενωθούν “ψηφιακά” οι δύο χώρες ήταν το βασικό θέμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο χρόνο ανάμεσα σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στους νόμους Ιταλίας και Ισπανίας με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη αυτή η “ένωση”. Το σημείο κλειδί είναι πως, σύμφωνα με τον Alejo, ο νόμος σε κάθε χώρα επιτρέπει να μοιράζονται τα player pools. Οι παίκτες αναμένεται να δουν την κίνηση στα sites που παίζουν να διαπλασιάζεται, κάτι που σίγουρα θα ανεβάσει τα νούμερα σε φορολογικό επίπεδο για τα κράτη στο τέλος της χρονιάς.

Στην Γαλλία τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα γιατί μπορούν παίκτες από όλο το κόσμο να παίζουν στα γαλλικά poker sites και να φορολογούνται και να πληρώνουν φόρους στη γαλλική κυβέρνηση. Ο νόμος τους πρέπει να αλλάξει αν θέλουν να ακολουθήσουν τις δύο άλλες χώρες. Όταν η Πορτογαλία και η Γερμανία περάσουν αντίστοιχο νόμο ίσως ακολουθήσουν τις υπόλοιπες χώρες σε ένα ενιαίο player pool.

Η προσπάθεια των χωρών αυτών να ενωθούν αποδεικνύει την αποτυχία των νόμων που προβλέπουν κλείσιμο των συνόρων και υψηλή φορολογία με αποτέλεσμα οι παίκτες να απομακρύνονται από το online πόκερ. Όσοι το δοκίμασαν απέτυχαν, ελπίζουμε και στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα να είναι πιο ευνοϊκά

Διαβάστε το άρθρο «Αναθεωρούν οι Ευρωπαϊκές χώρες τους νόμους για το online πόκερ» στην πηγή: pokerlobby

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ