Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Τι συμβαίνει με τη μετοχή του ΟΠΑΠ, γιατί ξεκίνησε με sell off η συνεδρίαση

Τι συμβαίνει με τη μετοχή του ΟΠΑΠ, γιατί ξεκίνησε με sell off η συνεδρίαση

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

«Επηρεασμένες» από τις διεθνείς αγορές που υποχωρούν άνω του 1,7%, οι μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο  σημειώνουν  μεγάλη πτώση για μια ακόμα συνεδρίαση.

Για την ακρίβεια ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,34%, ο δείκτης DAX κατά 2,2% και o FTSE 100 κατά 1,65%.

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη (και ασυνήθιστη) πτώση της μετοχής του ΟΠΑΠ κατά 4,66% στα 8,08  με όγκο που υπερβαίνει τα 500.000 τεμάχια.

Πριν τις 11:00 η μετοχή υποχωρούσε άνω του 6% φτάνοντας ακόμα και στα 7,94 ευρώ ενώ πριν λίγο (ώρα 11,43) διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 8,10 ευρώ και με απώλειες κοντά στο 4,5%.

Πληροφορίες κοντά στην διοίκηση αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να προβληματίζει ή να δυσκολεύει τα επενδυτικά πλάνα των επενδυτών.

Όπως αναφέρουν χρηματιστές έως τις αρχές Αυγούστου θα πρέπει να γίνει η επανεπένδυση του μερίσματος, που λαμβάνει ως μέσο όρο την μέση τιμή του προηγούμενου εξαημέρου.

Για την ακρίβεια όποιος θέλει να επανεπενδύσει σε μετοχές (και όχι να το εισπράξει  σε μετρητά)  το μέρισμα των 0,30 ευρώ που έδωσε ο ΟΠΑΠ για την χρήση του 2019 τότε θα ληφθεί υπ όψιν ο μέσος όρος της τιμής της μετοχής των ημερών από 23 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών για την επανεπένδυση θα υπολογισθεί με το μέσο όρο της χρηματιστηριακής σταθμισμένης βάση του όγκου τιμής της μετοχής (VWAP) των πρώτων πέντε (5) ημερών διαπραγμάτευσης εντός της περιόδου άσκησης του δικαιώματος επανεπένδυσης του μερίσματος (δηλαδή από 23.07.2020 έως και 29.07.2020), μειωμένης κατά ποσοστό 3% (ποσοστό έκπτωσης).

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τι συμβαίνει με τη μετοχή του ΟΠΑΠ, γιατί ξεκίνησε με sell off η συνεδρίαση “ : στην πηγή:https://www.mononews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ