Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία Κάρελ Κόμαρεκ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία Κάρελ Κόμαρεκ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία Κάρελ Κομάρεκ συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο Κάρελ Κομάρεκ είναι πρόεδρος της Sazka Group, η οποία ελέγχει πλέον το 39,98% του ΟΠΑΠ. Η SAZKA Group, της οποίας ηγείται ο Κάρελ Κόμαρεκ  αύξησε τη συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μετοχών του Οργανισμού από τους μετόχους μειοψηφίας.

Ο τσεχικός όμιλος απέκτησε 23,3 εκατ. μετοχές ΟΠΑΠ ή το 7,25% του συνόλου των μετοχών.

Με δεδομένο ότι η πρόταση περιλάμβανε τίμημα 9,12 ευρώ ανά μετοχή, τα συνολικά κεφάλαια που διέθεσε ο Κομάρεκ ανήλθαν σε περίπου 213 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η SAZKA Group έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να επενδύει στον ΟΠΑΠ και να αποκτήσει σε βάθος χρόνου πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στον Οργανισμό (άνω του 50%) .

Ο κύριος Κόμαρεκ είχε δηλώσει: «Είμαστε ικανοποιημένοι που μας δόθηκε η δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά τη συμμετοχή μας στον ΟΠΑΠ μέσω της Δημόσιας Πρότασης.

Απώτερος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, σε βάθος χρόνου, πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στον ΟΠΑΠ.

Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με όσους μετόχους επέλεξαν να μη διαθέσουν τις μετοχές τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που οι μέτοχοι αυτοί επέλεξαν να συνεχίσουν μαζί μας, ενόψει των ενεργειών μας για την εκπλήρωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας στρατηγικής του ΟΠΑΠ»

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία Κάρελ Κόμαρεκ” : στην πηγή: https://www.eleftherostypos.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ