Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ «OPAP Arena»: Οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Οργανισμό

«OPAP Arena»: Οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Οργανισμό

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Σπουδαία υπόθεση για την ΑΕΚ η ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας της με τον ΟΠΑΠ για την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου. Που με απλά λόγια σημαίνει την πλήρη διευθέτηση του οικονομικού πλάνου για το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Η αυτοχρηματοδότηση, με την οποία προχώρησαν στην ουσία δύο φάσεις της κατασκευής του, η επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής για τους εσωτερικούς χώρους και τα έσοδα από την ονομασία ήταν από την αρχή οι κύριοι άξονες του χρηματοδοτικού σχεδίου, που με επιμέλεια και προσοχή εκπονήθηκε.

Πρόκειται για ένα deal που θα έχει πενταετή διάρκεια.

Το ποσό που θα πάρει η «Ένωση» δεν έχει επισήμως γίνει γνωστό και δεν προβλέπεται να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, συνολικά για τα πέντε χρόνια ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ, ποσό που εξαρχής είχε οριοθετηθεί ως το ζητούμενο από τους διοικούντες την εταιρεία. Ενώ λέγεται πως στο τελικό κείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνεται όρος ρητός για ισόχρονη επέκτασή της.

Το βέβαιο είναι πως η ιστορική-συμβολική ονομασία «Αγια-Σοφιά» θα αρχίσει σταδιακά να παραχωρεί έδαφος στην επικοινωνιακή προώθηση της ΠΑΕ υπέρ του «OPAP Arena».

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά στην Ελλάδα που επιτυγχάνεται μια τέτοια συνεργασία. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τα δύο γήπεδα που κατασκευάστηκαν πιο πρόσφατα, του Ολυμπιακού και της Λάρισας, δεν φέρουν εμπορική ονομασία.

Για τον απλό οπαδό της ΑΕΚ η αληθινή ουσία είναι πως η προοπτική επιστροφής της αγαπημένης του ομάδας στη φυσική της έδρα εισέρχεται στην τελική ευθεία. Βάσει χρονοδιαγράμματος, με την υπογειοποίηση να προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου του 2021 και τις εργασίες στους εσωτερικούς χώρους και το κτίριο που θα φιλοξενήσει τα μουσεία να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο στόχος να βρει την «Ένωση» στο νέο της σπίτι το ξεκίνημα της μεθεπόμενης σεζόν μοιάζει καθ’ όλα εφικτός.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ «OPAP Arena»: Οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Οργανισμό” : στην πηγή :  https://www.paron.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ