Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ο ΟΠΑΠ επενδύει στο παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς

Ο ΟΠΑΠ επενδύει στο παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά
Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσφέρουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη ριζική ανακαίνιση του ΟΠΑΠ

Επένδυση στη νέα γενιά αποτελούν οι δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ σε Υγεία, Αθλητισμό και Απασχόληση. Η εταιρεία, η οποία εδώ και 60 χρόνια αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκεται πίσω από την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», συμβάλλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, χαρίζει παιδικά χαμόγελα μέσα από τις Αθλητικές Ακαδημίες και τα Ευχοστολίδια, ενώ ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσω του προγράμματος προληπτικής ιατρικής ΟΠΑΠ στη Γειτονιά.

Το νέο πρόσωπο των παιδιατρικών νοσοκομείων 
Υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον, προσφέρουν πλέον τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», χάρη στη ριζική ανακαίνιση που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ από το 2014. Έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 52% του έργου. Συνολικά, ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει 23 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.930 τ.μ. και δυναμικής 345 κλινών.

Στα έργα περιλαμβάνονται η εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού και όλες οι απαραίτητες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά». Τρεις κινητές μονάδες ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει επισκεφθεί 64 πόλεις και χωριά, όπου 12.176 μικροί και μεγάλοι έχουν υποβληθεί σε προληπτικά check ups.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως μέρος της Αλλαγής

Νέοι επιχειρηματικοί δρόμοι για 40 ΜμΕ 
Μια δυναμική ομάδα 40 μικρομεσαίων επιχειρήσεων υποστηρίζει το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, προσφέροντάς τους μια μοναδική προοπτική για να αναπτυχθούν, να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά, να επεκταθούν στο εξωτερικό και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Όλες οι εταιρείες του προγράμματος γράφουν, ήδη, κάθε μία το δικό της success story, ως αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης υποστήριξης που τους παρέχεται. Ενδεικτικά, οι εταιρείες Εβροφάρμα, Anassa, Terra Creta, Μανδρέκας ΑΕ και Mακεδονική, από τον κλάδο παραγωγής τροφίμων και ποτών, η εταιρεία καλλυντικών Dust + Cream, η Diving Status που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας και η εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων SpotaWheel, με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ Forward κατόρθωσαν να παρουσιάσουν νέα προϊόντα, να εγκαινιάσουν νέα καταστήματα λιανικής ή να κάνουν «άνοιγμα» σε αγορές τους εξωτερικού.

Χιλιάδες παιδικά χαμόγελα 
Περισσότερα από 33.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές, έχουν ζήσει μέχρι σήμερα τη χαρά του αθλητισμού μέσα από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται εφέτος για 5η συνεχή χρονιά, υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, από 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα, λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Women Empowerment: Δίκτυα γυναικείας ενδυνάμωσης

Χριστουγεννιάτικες παιδικές ευχές γίνονται πραγματικότητα 
Ο ΟΠΑΠ κάθε Χριστούγεννα μοιράζει χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά που έχουν ανάγκη μέσα από την πρωτοβουλία του Ευχοστολίδια. Από το 2014, οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ από όλη την Ελλάδα έχουν κάνει πραγματικότητα τις ζωγραφιές – χριστουγεννιάτικες ευχές 22.303 παιδιών από ιδρύματα και σωματεία. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί έργα υποδομής στους φορείς που συμμετέχουν κάθε χρόνο στα Ευχοστολίδια, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των παιδιών.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ο ΟΠΑΠ επενδύει στο παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς ” : στην πηγή: https://www.athensvoice.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ