Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Νέα Εγκύκλιος θα ορίζει τα μικτά κέρδη στα online τυχερά παιχνίδια

Νέα Εγκύκλιος θα ορίζει τα μικτά κέρδη στα online τυχερά παιχνίδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Μια νέα Εγκύκλιο ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, για να καθορίσει ποια είναι τα μικτά κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών, στα οποία πρέπει να υπολογίζεται ο φόρος παιγνίων του 35%.

Η εγκύκλιος είναι απαραίτητη, γιατί ο νόμος 4002/2011 αν και περιγράφει, στο άρθρο 25, το μικτό κέρδος ως το χρηματικό ποσό που απομένει εάν από το συνολικό χρηματικό ποσό συμμετοχής των παικτών αφαιρεθούν τα αποδιδόμενα σε αυτούς ποσά, στην παρένθεση αναφέρει (Gross Gaming Revenue ή Gross Gaming Yield).

Ετοιμάζεται για να  επαναφέρει τους παίκτες στα πρακτορεία! 

Σύντομα σε επιλεγμένα πρακτορεία …….

Σημειώνεται, οτι “τα αποδιδόμενα σε αυτούς ποσά”, εκτός από τα κέρδη είναι και οι παροχές στο πλαίσιο προγραμμάτων πιστότητας και επιβραβεύσεων, τα οποία είναι έξοδα και όχι φορολογητέα έσοδα για τις στοιχηματικες. Δεν αποτελούν  «συμμετοχή» του παίκτη, αλλά χρήματα των εταιρειών στοιχήματος.

Το αποτέλεσμα αυτής της ασάφειας είναι να μην είναι ξεκάθαρο,  αν πρέπει, να υπολογίζεται ο φόρος παιγνιων στα μικτά κέρδη αφαιρουμένων των κερδών των παικτών και των bonus, ή αφαιρουμένων μόνο των κερδών των παικτών.

ARVE Error: Invalid URL https://praktores.com/wp-content/uploads/2020/10/115800529_321757615527591_3964110532082447492_n.mp4 in mp4

Η Εγκύκλιος που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ έρχεται για να αποσαφηνιστεί τι εννοεί ο νόμος, αυτό που αναφέρει στα ελληνικά ή αυτό που λανθασμένα μεταφράζεται στη παρένθεση.

Πηγές αναφέρουν για το θέμα, ότι ελπίζουν η ΑΑΔΕ να συμβουλεύεται ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν την αγορά, και να μη βασίζεται στην προσωπική γνώμη αναρμόδιων και ακατάρτιστων  ανθρώπων, όπως φημολογείται ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Νέα Εγκύκλιος θα ορίζει τα μικτά κέρδη στα online τυχερά παιχνίδια” : στην πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ