Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Κανονικά «παίζει» η πώληση ΟΠΑΠ

Κανονικά «παίζει» η πώληση ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Χαμηλώνουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, μετά την πληθώρα δημοσιευμάτων που ανέφεραν την κατάρρευση της, με το ΤΑΙΠΕΔ να δηλώνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και την Emma Delta να αναφέρει ότι θα προχωρήσει κανονικά στην αγορά του 33% των μετοχών του οργανισμού.

Αναλυτικότερα ο κ. Στ. Σταυρίδης, επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στη «Ν» τόνισε ότι «από την πλευρά του ταμείου δεν έχει αλλάξει τίποτα και όλα προχωρούν κανονικά. Στην τελευταία συνάντηση με την Emma Delta είχαμε την επιβεβαίωση των εκπροσώπων του Fund ότι θα προχωρήσει κανονικά η συμφωνία. Αυτό που εκκρεμεί και επείγει είναι να μην καθυστερήσει άλλο η διοίκηση του ΟΠΑΠ την υπογραφή των δύο επίμαχων συμβάσεων, αυτή με την Intralot αλλά και τη σύμβαση για τα κρατικά λαχεία».

Την ίδια στιγμή τους τόνους ρίχνει και η Emma Delta, η οποία, σύμφωνα με το Bloomberg, επισημαίνει ότι, σε αντίθεση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, θα προχωρήσει κανονική τη συμφωνία με τον  ΟΠΑΠ και επιπλέον δεν σκοπεύει να επέμβει στις νόμιμες συμφωνίες του.

Το πρόβλημα με το κλείσιμο του deal τελικά παραμένει ο ΟΠΑΠ και οι εκκρεμότητες με ης δύο συμβάσεις, για τις οποίες το ΤΑΠΤΕΔ έχει δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Παρά το ότι η γενική συνέλευση του οργανισμού έχει εγκρίνει από τις 5 Απριλίου τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου και πριν από λίγες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει την Intralot για να υπογράψει, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Emma Delta Fund έχει δώσει εγγυητική ύψους 20 εκατ. ευ ρω στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 33% των μετοχών του οργανισμού, η οποία εκπίπτει σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το πολυσυζητημένο deal.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Κ. Λουρόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα των “Financial Times* το οποίο αναφέρει ότι καταρρέει η ιδιωτικοποίηση και ότι ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τους εκπροσώπους του Fund Emma Delta, σε σχετική του ανακοίνωση δηλώνει: «Οι αναφορές του άρθρου των “Financial Times”, στις οποίες εμπλέκεται το όνομά μου, αφορούν επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς».

Γράφει : Μελίνα Καλαμπόκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ