Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Η ώρα του ΟΠΑΠ μήπως και η στιγμή του πράκτορα?

Η ώρα του ΟΠΑΠ μήπως και η στιγμή του πράκτορα?

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Μια από τις λίγες μετοχές με story, που δεν έχει πλήρως αποτιμηθεί, λόγω της αβεβαιότητας που έφερε η πανδημία, αποτελεί ο ΟΠΑΠ.

Τα αποτελέσματα Β΄ τριμήνου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, χάρη στη γρήγορη ανάκαμψη των εσόδων κυρίως από τα VLTs, που ακολούθησε το άνοιγμα των καταστημάτων και στη διατήρηση χαμηλού σταθερού κόστους (μείωση στο επαναλαμβανόμενο κόστος μεγαλύτερη των 7 εκατ. ευρώ), το οποίο συνέβαλε στην εμφάνιση θετικών EBITDA (άνω των 16 εκατ. ευρώ).

Επιπρόσθετα, η παραγωγή υψηλών λειτουργικών ταμειακών ροών και οι χαμηλές επενδύσεις συνέβαλαν στη μείωση του καθαρού δανεισμού, παρά τα 90 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στις 13 Ιουλίου για το 51% της Stoiximan. Ο δείκτης Καθαρός Δανεισμός/EBITDA σε 1,8x στις 30.06.2020.

Απομειώσεις αξίας θυγατρικών 9 εκατ. ευρώ.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

ΟΠΑΠ – δωρεάν επέκταση σύμβασης: Σύντομα, αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με το ΥΠΟΙΚ, για το πώς θα συμψηφίσει το Δημόσιο την προβλεπόμενη από τη σύμβαση 10ετή περίοδο (Νοέμβριος 2020- Οκτώβριος 2030) χαμηλού συντελεστή φορολόγησης για τον ΟΠΑΠ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει προκαταβάλει, τα προηγούμενα χρόνια, φόρο 1,8 δισ. ευρώ, σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, για την δεκαετία 2020-2030.

Με τα φορολογικά έσοδα να έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα από την πανδημία, το Δημόσιο δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει φόρους και από τον ΟΠΑΠ. Επομένως, δείχνει ιδιαίτερα πιθανή η δωρεάν επέκταση της σύμβασης..

Ό,τι και αν γίνει η μετοχή έχει μπροστά της εξελίξεις που δεν έχουν προεξοφληθεί.

Κάνε το πρακτορείο σου να ξεχωρίζει. 

Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ  εδώ!

ΟΠΑΠ – Stoiximan: Πέραν των 90,16 εκατ. ευρώ που έδωσε ήδη για το 51% της δραστηριότητας του ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (SMGC), θα αποκτήσει, φέτος, ένα επιπλέον 15,48% έναντι 43,3 εκατ. ευρώ και τον αποκλειστικό έλεγχο, έναντι πρόσθετου τιμήματος 30 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα θα αναπροσαρμοσθεί με βάσει τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα. Υπάρχει και earn-out, με το ποσοστό πληρωμής να υπολογίζεται ως πολλαπλάσιο της διαφοράς των EBITDA για τα έτη 2020 και 2021.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Απελεύθερος: Η ώρα του ΟΠΑΠ και το «ψαλίδι» στα έξοδα της ΜΥΤΙΛ ” : στην πηγή:https://www.nextdeal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ