Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση από τα τυχερά παιχνίδια – Πόσα χρήματα παίρνουν οι ομάδες

Η ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση από τα τυχερά παιχνίδια – Πόσα χρήματα παίρνουν οι ομάδες

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Κλείδωσε το πλαίσιο της χρηματοδότησης του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού από τη φορολόγηση επί των κερδών στα τυχερά παιχνίδια.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, και τoυ υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, σχετικά με τη χρηματοδότηση ομάδων από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παιγνίων.

Με την απόφαση αυτή, ικανοποιείται ένα πολύχρονο πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Μάλιστα, η χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και στον ερασιτεχνικό, ο οποίες έχει τεράστιες ανάγκες. Πρόκειται για ένα ακόμα σπουδαίο οικονομικό μέτρο στήριξης, ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα περιέρχεται το 60% από τα επιπλέον έσοδα της Πολιτείας, που δημιουργούνται εκ του νέου τρόπου φορολόγησης, προκειμένου να διατεθούν στις αθλητικές ομάδες. Κι απ’ αυτά, το 50% θα διανέμεται στον επαγγελματικό αθλητισμό και το υπόλοιπο 50% στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ομάδες θα τα διαθέτουν για την ανάπτυξη των φυτωρίων τους, αλλά και για τη συντήρηση, ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν.

Θα πρέπει, μάλιστα, να παρουσιάζουν έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές μελών και εισιτήρια τουλάχιστον ισόποσα της χρηματοδότησης προκειμένου να την λαμβάνουν.

ARVE Error: Invalid URL https://praktores.com/wp-content/uploads/2020/10/Live10sec.mp4 in mp4

Το ποσό που θα αντιστοιχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:

Super League1 50%

Super League2 15%,

Basket League 15%,

 Volley League 8%

* Ευρωπαϊκά Κύπελλα 12%

Αντίστοιχα, το ποσό που αντιστοιχεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:

Α’ Εθνική ποδόσφαιρο γυναικών 3%

Α1 μπάσκετ γυναικών 3%

Α1 βόλεϊ γυναικών 3%

Α1 πόλο ανδρών 3,5%

Α1 πόλο γυναικών 3%

Α1 χάντμπολ ανδρών 3,5%

Α1 χάντμπολ γυναικών 3%

Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία 39%

Ευρωπαϊκά Κύπελλα 9%

Εθνικές ομάδες 30%

Επιπλέον, το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα, θα καταβάλλεται στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός της.

Η πρώτη καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από την εκκαθάριση των εσόδων που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίιγνίων.

Ειδικά για φέτος, ωστόσο, ως ενίσχυση από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προβλέπεται να δοθούν άμεσα προκαταβολές στον επαγγελματικό αθλητισμό, ύψους 29,2 εκατ. ευρώ, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, ως εξής:

Στις ομάδες της Super League 1 συνολικά 22 εκατ. ευρώ

Στις ομάδες της Super League 2 συνολικά 3 εκατ. ευρώ

Στις ομάδες της Basket League συνολικά 3 εκατ. ευρώ

Στις ομάδες της Volley League συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ.

«Η χρηματοδότηση του αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού, από τα έσοδα της φορολογίας των κερδών από τα τυχερά παίγνια, αποτελεί μια ακόμα σημαντικότατη τομή και εξέλιξη στη μεταρρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη στενή συνεργασία και την καθοριστική συμβολή, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική μας, που αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας, τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιο Πετραλιά, τους φίλους και συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά πρωτίστως τον πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιστός στη δέσμευσή του για την ανάπτυξη του αθλητισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ένα τόσο σημαντικό ποσοστό από τα δημόσια έσοδα».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμη ότι: «Πέραν της προκαταβολής για τον επαγγελματικό αθλητισμό, δουλεύουμε για την εξασφάλιση προκαταβολής και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για τα νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε για 2ο συνεχόμενο χρόνο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η στήριξη του οποίου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Η ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση από τα τυχερά παιχνίδια – Πόσα χρήματα παίρνουν οι ομάδες ” : στηνhttps://www.onsports.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ