Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Φάρος έμπνευσης η ΟΠΑΠ Κύπρου υιοθετεί πάλι δύο δωμάτια στη «Νέα Αροδαφνούσα»

Φάρος έμπνευσης η ΟΠΑΠ Κύπρου υιοθετεί πάλι δύο δωμάτια στη «Νέα Αροδαφνούσα»

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Τα λειτουργικά έξοδα δύο δωματίων στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» καλύπτει πάλι η εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία όπως κάθε χρόνο αρχίζει την κοινωνική δράση της για το 2020 προτάσσοντας τον τομέα της Υγείας.
Η νέα προσφορά της ΟΠΑΠ Κύπρου προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020), εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων στην Αροδαφνούσα» και στο οποίο η ΟΠΑΠ συμμετέχει από το 2017. Το πρόγραμμα αφορά στην κάλυψη των εξόδων λειτουργίας δωματίου ή δωματίων στην Αροδαφνούσα για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί ο κάθε χορηγός.

Μετά από τα πρόσφατα έργα επέκτασης και ανακαίνισης, η «Αροδαφνούσα» έχει μεταμορφωθεί και εξελιχθεί σε ένα μοναδικό Κέντρο για τον τόπο μας, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και στους οικείους τους. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στον χώρο, εκτός από την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, περιλαμβάνουν ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη, φυσιοθεραπεία, θεραπείες λεμφοιδήματος και αρωματοθεραπεία, τόσο ενδονοσοκομειακά, όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς. Υπογραμμίζεται ότι όλες οι υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προσφέρονται δωρεάν προς όλους τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και στα μέλη των οικογενειών τους.

«Η στήριξη που λαμβάνουμε από την ΟΠΑΠ Κύπρου μας δίνει την απαραίτητη ώθηση που χρειαζόμαστε για να έρθουμε πιο κοντά στο όραμά μας, ‘Κανένας καρκινοπαθής να μην μένει αβοήθητος’», ανέφερε ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, προσθέτοντας ότι η συμβολή της ΟΠΑΠ στην επίτευξη του οράματος αυτού είναι πολύτιμη, όχι μόνο για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, αλλά και για την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Ο Δρ. Αδάμου έκλεισε με την ευχή όπως η εισφορά της ΟΠΑΠ γίνει ο φάρος που θα εμπνεύσει και άλλους ώστε να αγκαλιάσουν τον σκοπό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

«Για την ΟΠΑΠ Κύπρου, ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα γι αυτό και στεκόμαστε κοντά σας με συνέπεια ώστε να συμβάλουμε στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής στους πάσχοντες συνανθρώπους μας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, βεβαιώνοντας ότι: «Με γνώμονα την ανθρωποκεντρική πορεία μας από το 1969, στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Αροδαφνούσας. Πορευόμαστε και θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε, μαζί με τον άνθρωπο της Κύπρου!»

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη εξέφρασε το σεβασμό του στο έργο που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου αλλά και στη συνεπή στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στην κυπριακή κοινωνία. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η προσπάθεια στήριξης των καρκινοπαθών συνανθρώπων βασίστηκε διαχρονικά στον εθελοντισμό.

Ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. ΑδάμοςΑδάμου πρόσφερε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρη Αλετράρη αντίγραφο του έργου που καλωσορίζει στην είσοδο της Αροδαφνούσας. Πρόκειται για ένα χελιδόνι, ιαπωνικής τεχνοτροπίας και το οποίο συμβολίζει την ελπίδα, τη στήριξη και την ανακούφιση σε περίοδο δοκιμασίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Φάρος έμπνευσης η ΟΠΑΠ Κύπρου υιοθετεί πάλι δύο δωμάτια στη «Νέα Αροδαφνούσα»” : στην πηγή:https://www.tothemaonline.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ