Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν άτι αυτό είναι λογικό σε αναμονή αλλαγής των προσώπων από τη νέα κυβέρνηση, αλλά και όταν αυτό συμβεί δεν θα σημαίνει ότι θα έχει ξεκαθαρίσει η πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Το σήμα κατατεθέν των κυβερνήσεων την τελευταία 12ετία ήταν η αναβλητικότητα και ορισμένα αποσπασματικό μέτρα που μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, μετατρέποντας την υπόθεση σε γόρδιο δεσμό, με το ελληνικό δημόσιο να είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης, περιοριζόμενο στα κέρδη της συμμετοχής κατά 34% στην ΟΠΑΠ Α.Ε.
Η εταιρεία κατά καιρούς ενισχύθηκε με τεράστια ποσά για να αποκτήσει τεχνογνωσία και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά δεν έγινε το παραμικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αποδεικνύει και η εμμονή σε μια περιοριστική και μονοπωλιακή αγορά.
Όπως και να έχει, αποτελεί ένα παράξενο γεγονός να μην είναι σε θέση η ΟΠΑΠ Α.Ε. να επεκταθεί στο διαδίκτυο, αν και έχει δαπανήσει ιλιγγιώδη ποσά για απόκτηση της τεχνογνωσίας. Η εταιρεία ήδη αναζητεί στρατηγικό συνεργάτη και έχουν προεπιλεγεί τρεις εταιρείες, εξέλιξη που αποδεικνύει την αδυναμία της να λειτουργήσει ανταγωνιστικά και να επεκταθεί στις νέες τεχνολογίες.
Στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε σε δημιουργία κοινοπραξίας με σκοπό την επέκταση στο διαδίκτυο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ο στόχος της κοινοπραξίας θα είναι αποκλειστικά η εσωτερική αγορά ή αν υπάρχει και σχεδιασμός για δραστηριότητα στο εξωτερικό και, αν ναι, υπό ποιες συνθήκες.
Στο θέμα του διαδικτύου πάντως είχαμε μια εξέλιξη προ ημερών. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) σε επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι εταιρείες, οι οποίες έχουν νομίμως έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν.4002/2011 (Α 180), μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις προβλεπόμενες υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου στη μεταβατική περίοδο που προσδιορίζει η διάταξη αυτή.
Οι χρήστες της υπηρεσίας πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι οποίοι λαμβάνουν την υπηρεσία αυτή από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ως νόμιμη, κύρια ή συμπληρωματική δραστηριότητα την παροχή τέτοιας υπηρεσίας, μπορούν, κατά τη χρήση της υπηρεσίας πρόσβασης, να επισκέπτονται τους ιστότοπους και των εταιρειών που έχουν νομίμως ενταχθεί στο καθεστώς της παραγράφου 12 του άρθρου 50του ν.4002/2011 (Α 180), με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και υπό τις συνθήκες που επισκέπτονται οποιονδήποτε άλλα νόμιμο ιστότοπο».
Από την απάντηση προκύπτει το αυτονόητο σε ό,τι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση στους ιστότοπους που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς, αφού το αντίθετο θα σήμαινε ότι θα απαγορευόταν η πρόσβαση σε ιστότοπους που έχουν την άδεια του κράτους και η αδειοδότηση θα τελούσε υπό όρους.
Η τήρηση των συγκεκριμένων όρων και περιορισμών θα ερχόταν σε σύγκρουση με τα δικαιώματα χρήσης των υπολογιστών σε δημόσιο χώρο και αυτό ακριβώς φαίνεται να ξεκαθαρίζει με την απάντησή της η ΕΕΕΠ.
Διαβάστε το άρθρο «Ερωτηματικά για την επομένη μέρα» στην πηγή: KINGBET