Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Διαδικτυακός τζόγος: No license; No party

Διαδικτυακός τζόγος: No license; No party

από
Μόνο 2 λεπτά

Το υπερ-όπλο των τραπεζών και των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου βάζει στο τραπέζι -όπως αναμενόταν- η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και της αδειοδότησης ιδιωτών για το διαδικτυακό στοίχημα.

Στο πλαίσιο των νέων αλλαγών στο σχετικό σχέδιο-νόμου που θα φέρει το ΥΠΟΙΚ προς ψήφιση στη Βουλή, εκτός απροόπτου εντός Αυγούστου, προβλέπεται (άρθρο 52) ότι δεν θα επιτρέπονται οι συναλλαγές (πληρωμές ποσών συμμετοχής, απόδοση κερδών κλπ) μη αδειοδοτημένων παρόχων με τις ελληνικές τράπεζες ή τα ιδρύματα πληρωμών που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ρητά πως “από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα ή τα ιδρύματα πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα να πραγματοποιούν πληρωμές των ποσών συμμετοχής και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια στους λογαριασμούς που τηρούν σε αυτά πάροχοι τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου”.

Αντίστοιχα, απαγορεύεται η πρόσβαση στις μη αδειοδοτηθείσες στοιχηματικές εταιρείες από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) “με καταστατική έδρα ή έδρα πραγματικής διοίκησης ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα”. Με το τρόπο αυτό επιχειρείται να “μπλοκάρει” και τεχνικά η πρόσβαση σε ιστοσελίδες εταιρειών που δεν θα αποκτήσει μια από τις άδειες δραστηριότητας.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προχωρά στις πρώτες κινήσεις για τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στους σήμερα “παράνομους” operators να λειτουργήσουν σε ένα θεσμοθετημένο περιβάλλον στην Ελλάδα και να φορολογηθούν για τις δραστηριότητές τους.

Σε ό,τι αφορά τις άδειες για το online betting, η κυβέρνηση θεωρεί πως ο ΟΠΑΠ δεν έχει αποκλειστικότητα και επί των παιχνιδιών διαδικτυακού στοιχηματισμού, κάτι που σημαίνει ότι o Οργανισμός θα διεκδικήσει μια ή και περισσότερες άδειες μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα πραγματοποιήσει το Δημόσιο. Προβλέπεται η δημοπράτηση 15 έως 50 αδειών, αν και υπάρχουν ήδη ενστάσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για τον ποσοτικό αυτό περιορισμό.

 

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο «Διαδικτυακός τζόγος: No license; No party» στην πηγή : CAPITAL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ