Ότι δεν έκαναν τόσα χρόνια η πολιτεία και ο ΟΠΑΠ, θα πράξει με ρηξικέλευθο τρόπο το νομοσχέδιο.
Υπάρχει διάταξη που θα προκαλέσει σοκ στον κλάδο, όχι όμως μόνιμο, αλλά παροδικό. Προβλέπει την απαγόρευση της εμπορικής επικοινωνίας των τυχερών και ψυχαγωγικών παιγνίων μέχρι να θεσπιστεί και να συνταχθεί κώδικας συμπεριφοράς και διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών. Επίσης προβλέπεται απαγόρευση του στοιχήματος στο Διαδίκτυο εντός Ελλάδας.
Πρακτικά, εάν ισχύσει αυτή η διάταξη, οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στοιχηματισμού στο Ιντερνετ θα πρέπει να σταματήσουν την δραστηριότητα σε ιστοσελίδες με κατάληξη διεύθυνσης «.gr». Κάτι ανάλογο έγινε και στη Γαλλία, όταν απελευθερώθηκε η αγορά με τη διαφορά ότι η ρύθμιση εκεί ήταν ακόμα πιο αυστηρή. Όσες εταιρείες παρέμβαιναν τη διάταξη αντιμετώπιζαν ποινή αποκλεισμού από τον διαγωνισμό.
Αυτές οι πρόνοιες έχουν προκαλέσει τη μήνιν των εταιρειών που παρέχουν ιντερνετικό στοίχημα και όσων άλλων επενδύουν σε μέσα (έντυπα, Ιντερνετ κ.λπ.) ειδικού περιεχομένου για την προώθηση και διαφήμιση των τυχερών παιγνίων. Όλοι αυτοί με παρεμβάσεις τους προσπαθούν να «εξαφανίσουν» τη συγκεκριμένη διάταξη, αναφέρουν πληροφορίες από την αγορά.
Σε ότι αφορά ειδικότερα την εμπορική επικοινωνία, θα υπόκεινται σε περιορισμούς. Το άρθρο 23 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου λέει ότι «το περιεχόμενο των κάθε είδους εμπορικών επικοινωνιών πρέπει να είναι σύμφωνο με τις αρχές και τη δεοντολογία που καθιερώνει ο Κώδικας Συμπεριφοράς και Διαφήμισης Τυχερών Παιγνίων, ο οποίος θα θεσπίζεται από την Επιτροπή Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΠ) και σε κάθε περίπτωση να μην προτρέπει στη συμμετοχή σε παίγνια ή στοιχήματα».
Υποθετικά μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να προωθούν τις υπηρεσίες τους, όπως κάνουν τώρα, έστω και με τον μη σύννομο τρόπο, που λέει ο κ. Κωστάκος. Όμως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν θα επιτρέπεται η διαφήμιση, προώθηση των υπηρεσιών, μέχρι βεβαίως τη θέσπιση των κανόνων και των διατάξεων του διαδικτυακού στοιχηματισμού.
Αυτό πρακτικά δημιουργεί προβλήματα στις εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Και μπορεί να μεταφραστεί σε καθυστέρηση αρκετών μηνών, γιατί το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παρατείνει την περίοδο απαγόρευσης.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ