Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Από τα «προποτζίδικα» στα σύγχρονα πρακτορεία

Από τα «προποτζίδικα» στα σύγχρονα πρακτορεία

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Άρθρο του Γιώργου Πουλημά, Προέδρου της ΠΟΕΠΠΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ)

Με αφορμή τις ολοένα και αυξανόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα που βρίσκει το κοινό πλέον στα καταστήματα ΟΠΑΠ, όπως η εξόφληση λογαριασμών, η παραλαβή πακέτων και τα virtual παιχνίδια, σκέφτομαι πόσο τα σύγχρονα πρακτορεία δεν έχουν καμία σχέση πια με τα «προποτζίδικα» του παρελθόντος.

Γιατί χωρίς όραμα και στρατηγική, δε θα μπορέσουμε να προλάβουμε και να ευθυγραμμιστούμε με τις εξελίξεις που φέρνει η ψηφιοποίηση και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του ανταγωνισμού και των πελατών μας!

Κόντρα στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, οι πράκτορες κάνουμε προσπάθειες να μην μετακυλήσουμε επουδενί το κόστος στο κοινό μας, ενώ φυσικά δε σταματάμε να οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα των καταστημάτων μας. 

Θα καταθέσω λοιπόν παρακάτω, κάποιες σκέψεις σχετικά με τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία τα καταστήματά μας θα έχουν υπεραξία, τώρα και στο μέλλον.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Αρχικά, αυτό που οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων επιδιώκουμε σταθερά, είναι να έχουμε ένα σύγχρονο, δραστήριο και εξωστρεφές πρόσωπο, που σε συνεργασία με τοπικές ενώσεις, θεσμικούς φορείς και τη ΓΣΕΒΕΕ, θα εργαζόμαστε για την ποιοτική και εμπορική αναβάθμιση των πρακτορείων μας. Ουσιαστικά, το στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εξέλιξης των πρακτορείων μας, ώστε να είναι ακόμη πιο μοντέρνα και φιλικά στο κοινό του σήμερα και τελικά, να αποτελούν μια αβίαστη και  απολύτως οικεία «στάση», ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην καθημερινότητά του.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πρόοδος βέβαια πλέον, σημαίνει καλώς ή κακώς ψηφιακός εκσυγχρονισμός. Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της εικόνας λοιπόν, τα πρακτορεία δε μπορεί να μένουν στάσιμα, είναι κάτι που θα κοστίσει στην επιβίωση και κερδοφορία τους. Για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και τη στήριξη τη κερδοφορίας τους, χρειάζεται να μπορούν όλοι οι πράκτορες να προβαίνουν τακτικά σε αλλαγές ή ανανέωση, κάνοντας ελκυστικό το περιβάλλον των πρακτορείων τους, ειδικά αν θέλουν να προσελκύσουν τη νέα γενιά, η οποία εκτός από απαιτητική, παίζει την τεχνολογία και τη γνώση στα δάχτυλα.

 Έξτρα παροχές και έξυπνες προτάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τον πολίτη σε πληροφορίες, συναλλαγές και θα του εξοικονομούν χρόνο, θα κλειδώσουν και τελικά θα αυξήσουν τους πελάτες μας.

Ο εκσυγχρονισμός όμως των πρακτορείων, δε θα γίνει μόνο μέσα από τη βελτίωση της εικόνας τους, των προϊόντων και υπηρεσιών τους, αλλά πάνω από όλα, βάζοντας στο κέντρο των πρωτοβουλιών μας τον ίδιο τον πράκτορα και την ικανοποίηση που παίρνει από το επάγγελμα. Πώς; Μέσα από την ολιστική καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας εκείνου και των υπαλλήλων του.  

ΑΡΤΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Με κίνητρα και απαλλαγές όχι μόνο για την πρόσληψη υπαλλήλων, αλλά και για τη διαρκή εκπαίδευσή τους για παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε παράγοντες ενίσχυσης του επαγγέλματος και του ανθρώπινου δυναμικού του. Σε σχέση δε με την επιμόρφωση, είναι σημαντικό να είναι διαρκής, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας άρτια εκπαιδευμένος υπάλληλος, είναι η καλύτερη και πιο πειστική εικόνα για ένα πρακτορείο, βοηθάει στη συντήρηση και προσέλκυση κοινού, ενώ παράλληλα προσδίδει κύρος, αξία, μακροημέρευση και καλή φήμη συνολικά στον κλάδο.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Καταληκτικά, τα πρακτορεία σήμερα θα πρέπει να λειτουργούν σαν ένας πολυχώρος, ένα μέρος δηλαδή που θα συνδυάζει την αναψυχή, την εξυπηρέτηση και την κοινωνικοποίηση. Παράλληλα, το επάγγελμα του πράκτορα πρέπει να φροντίσουμε να αποτελεί μια αξιόπιστη επιχειρηματική πρόταση, μια πρόταση  που θα οδηγεί τη νεολαία να το επιλέξει μάλιστα, όχι μόνο επειδή θα είναι κερδοφόρο, αλλά επειδή θα εγγυάται παράλληλα ένα ποιοτικό και ζεστό εργασιακό περιβάλλον. Έτσι θα συνεχίσει ο κλάδος μας να έχει όχι μόνο το σωστό όνομα, αλλά το βάρος και την αίγλη που πραγματικά του αξίζουν.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ Από τα «προποτζίδικα» στα σύγχρονα πρακτορεία Πηγή: Reporter.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ