Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Allwyn: Μετά το 50,05% του ΟΠΑΠ, βάζει πόδι στην Kaizen

Allwyn: Μετά το 50,05% του ΟΠΑΠ, βάζει πόδι στην Kaizen

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ξεπέρασε το 50% η συμμετοχή της Allwyn Entertainment (πρ. Sazka) στον ΟΠΑΠ. Παράλληλα, η εταιρεία επιβεβαίωσε την αύξηση της συμμετοχής της κατά 18,4% στην Kaizen Gaming, μέσω της απόκτησης της συμμετοχής του ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δραστηριότητες της Kaizen εντός της Ελλάδας και της Κύπρου, γνωστές ως «Stoiximan» έχουν περιέλθει στον ΟΠΑΠ εδώ και περίπου δύο χρόνια. Επίσης υπευνθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους ο ΟΠΑΠ είχε μεταβιβάσει στη μητρική του εταιρεία, με τίμημα τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ, το 36,75% της Kaizen Gaming (Betano) που είχε πρωτοαποκτήσει αρχές του 2019.

Βρες εδώ το  Ψηφιακό Κουπόνι των  Πρακτορείων να πάντα ενημερωμένο και στο κινητό σου!

Η Allwyn καθώς ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης -ήδη υπέβαλε τη σχετική αίτηση- δίνει μεγάλη σημασία στη βιομηχανία του online gambling, η οποία είναι ανερχόμενη τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η εταιρεία που ελέγχεται από τον Τσέχο δισεκατομυριούχο Karel Komarek φέρεται να έχει μεγάλες βλέψεις για την αμερικανική αγορά στην οποία τώρα απελευθερώνεται το online gambling.

Παράλληλα η Allwyn, μητρική εταιρεία του ΟΠΑΠ έκανε αυτό που ήταν αναμενόμενο εδώ και πολλούς μήνες. Ξεπέρασε σε έλεγχο το 50% της ελληνικής εταιρείας τυχερών παιγνίων εξαιρουμένου των ίδιων μετοχών.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Οπως ανακοίνωσε η ίδια ηAllwyn, η συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ αυξήθηκε στο γ’ τρίμηνο του έτους κατά 1,05% και ανήλθε στο 49,80% του συνόλου των μετοχών. Εξαιρουμένου ωστόσο των ίδιων μετοχών (αφού οι ίδιες μετοχές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου) η συμμετοχή ανέρχεται στο 50,05%.

Η αύξηση της συμμετοχής έγινε, αφενός μέσω εξαγοράς μετοχών ΟΠΑΠ από την αγορά (0,41%), αφετέρου δε μέσω της άσκησης του δικαιώματος λήψης μετοχών, αντί μερίσματος (scripdividend), που πρόσθεσε επιπλέον 0,64% του μετοχικού κεφαλαίου. Και καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να διανείμει και νέο γενναίο προμέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή, θεωρείται σίγουρο ότι η Allwyn θα ξεπεράσει το 50% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ μέχρι τέλος του έτους.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα έχεις όλες τις πληροφορίες για να διευκολύνεις την δουλεία σου   Δωρεάν

Οι Τσέχοι αυξάνουν συστηματικά τη συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ, αφού ο όμιλος ΟΠΑΠ αποτελεί τη «χρυσή χήνα» που αποφέρει πλέον το 47% των λειτουργικών κερδών (operating EBITDA) του ομίλου Allwyn Entertainment.

O τελευταίος, εκτός από την Ελλάδα και Κύπρο, έχει δραστηριότητες σε Τσεχία, Αυστρία και Ιταλία.

Επίσης διεκδικεί την ιστορική λοταρία της Βρετανίας, ενώ μέσω της Kaizen, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα εισέλθει σε άλλες 6 αγορές του πλανήτη (Ρουμανία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Χιλή).

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Allwyn: Μετά το 50,05% του ΟΠΑΠ, βάζει πόδι στην Kaizen” στην πηγή:https://www.powergame.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ