Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Για ποιους λόγους η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι η μόνη στον FTSE 25 που κοιτάζει τα υψηλά έτους; – Γιατί ξεχωρίζει

Για ποιους λόγους η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι η μόνη στον FTSE 25 που κοιτάζει τα υψηλά έτους; – Γιατί ξεχωρίζει

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Στις 18 Ιουλίου θα γίνει η αποκοπή του μερίσματος των 0,50 ευρώ ανά μετοχή και στις 29 του ίδιου μήνα η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου των 0,90 ευρώ.

Κοντά στα υψηλά της και μάλιστα στα υψηλά των 11 ετών παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ, παρά το κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας που επικρατεί στις αγορές παγκοσμίως, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανάπτυξη.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ αποτελεί εξαίρεση στο χρηματιστήριο και μάλιστα χθες κινήθηκε ξανά προς τα υψηλά των 14,69 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 21 Απριλίου 2022) ή 14,57 ευρώ (υψηλό σε τιμή κλεισίματος την ίδια μέρα).

ΘΕΛΕΙΣ Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ?

Θέλεις να το ανεβάσεις το πρακτορείο σου στην περιοχή σου?

Θέλεις να γίνεις ανταγωνιστικότερος και να αυξήσεις τον τζίρο σου

Ζήτησε μας να σε βοηθίσουμε ΕΔΩ


Οι λόγοι της καλής συμπεριφοράς της μετοχής είναι η υψηλή απόδοση που έχει προς τους μετόχους και το γεγονός ότι πλησιάζει η μέρα αποκοπής.


Συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου θα γίνει η αποκοπή του μερίσματος των 0,50 ευρώ ανά μετοχή και στις 29 του ίδιου μήνα η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου των 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως έχει δοθεί και προμέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, άρα η συνολική αμοιβή των μετόχων είναι στα 1,50 ευρώ.


Τα 1,40 ευρώ που θα δώσει στις επόμενες μέρες αντιστοιχούν σε απόδοση σχεδόν 10%.
Επιπλέον η εκτίμηση της διοίκησης για EBITDA 720 εκατ. ευρώ το 2022, την οποία επανέλαβε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με αφορμή τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, δείχνει πως το μέρισμα και για την τρέχουσα χρήση που θα δοθεί το 2023 θα μπορεί να είναι υψηλό.
Έτσι κι αλλιώς η διοίκηση έχει δεσμευτεί για αμοιβή πάνω από 1 ευρώ.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Έχεις πρακτορείο και θέλεις να αυξησεις τους πελάτες του

 Κάνε κλικ εδώ

Έχουμε τον τρόπο για να σε βοηθίσουμε ? 


Επιπλέον η εκτίμηση για τα EBITDA έχει οδηγήσει σε εκτιμήσεις για την κερδοφορία που δίνουν χαμηλό P/E για τα κέρδη του 2022, ήτοι κοντά στις 12 φορές (εκτίμηση Piraeus Securities με τιμή στόχο τα 16 ευρώ).


Να σημειωθεί πως πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω covid, επομένως αναμένεται πολύ καλή πορεία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.
Στο πρώτο τρίμηνο τα μεγέθη ήταν ισχυρά με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να ανέρχονται στα 140 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities σημείωνε πως περιμένει ελεύθερες ταμειακές ροές 500 εκατ. ευρώ τα επόμενα έτη και άρα καλές αποδόσεις στους μετόχους (9-12%).


Μάλιστα ανέφερε πως η συνέχιση της γενναιόδωρης πολιτικής υποστηρίζεται όχι μόνο από τα θεμελιώδη αλλά και από τα συμφέροντα του βασικού μετόχου.


Η χρηματιστηριακή είχε τιμή στόχο τα 15,90 ευρώ με εκτίμηση για καθαρά κέρδη 400,6 εκατ. ευρώ το 2022.


Ο ΟΠΑΠ με βάση τη στρατηγική του ενισχύει το ψυχαγωγικό ψηφιακό του μοντέλο και αναμένει βελτίωση στα αποτελέσματα και από αυτό το κομμάτι της δραστηριότητας.

Γιώργος Κατικάς
[email protected]
www.bankingnews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Για ποιους λόγους η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι η μόνη στον FTSE 25 που κοιτάζει τα υψηλά έτους; – Γιατί ξεχωρίζει” στην πηγή:https://www.bankingnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ