Μία νέα εποχή χαράζει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων συνάπτοντας συνεργασία με τον βρετανικό φορέα υπεύθυνου παιχνιδιού και καταπολέμησης εθισμού στα παίγνια, GamCare.
Μέσω της συνεργασίας θα επιτευχθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η μείωση των αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική, ακόμα και επικίνδυνη σε ειδικές περιπτώσεις, ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Ήδη πολλές πλατφόρμες, μέσω νέων συνεργασιών, πάνε την ασφάλεια συναλλαγών και προσωπικών δεδομένων στο επόμενο επίπεδο.
Να σημειωθεί πως η GamCare θεωρείται κορυφαία του είδους, αφού προσφέρει υποστήριξη μέσω 24ωρης γραμμής βοήθειας καθώς και μία σειρά από εργαλεία και πόρους που μπορούν να βοηθήσουν όσους είναι εθισμένοι.
Μέχρι και διαδικτυακό forum υπάρχει όπου οι «πληγέντες» μπορούν να συζητήσουν, να εκφράσουν την άποψη τους για διάφορα θέματα αλλά και να βοηθήσουν άλλους χρήστες.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που ήδη προσφέρει, σε ορισμένες περιοχές, η GamCare, οι οποίες αναμένεται να αναπτυχθούν και να προσφέρονται λίαν συντόμως από την ΕΕΕΠ, είναι:
- Ατομική face-to-face διαδικτυακή και τηλεφωνική θεραπευτική υποστήριξη
- Online θεραπεία και τακτική επαφή με θεραπευτή σε μέρος και χρόνο που βολεύουν τον χρήστη
- Φυσικές ή διαδικτυακές συνεδρίες ομαδικής θεραπείας
- Παροχή Εθνικής Γραμμής Βοήθειας για τα τυχερά παιχνίδια
Ακόμα, η Επιτροπή φαίνεται να εντείνει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση του παράνομου πονταρίσματος και την συμμόρφωση με το νομικό πλαίσιο στηρίζοντας τους εντατικούς ελέγχους από τα ειδικά κλιμάκια.
Η ΕΕΕΠ πιθανόν θα πραγματοποιήσει έρευνα, τα ευρήματα της οποίας θα συγκρίνει με τα δημοσιευμένα δεδομένα της GamCare ώστε να αποφασίσει πως θα προσεγγίσει το κομμάτι των νέων υπηρεσιών.
Πάντως, με την προβληματική συμπεριφορά να βαράει «κόκκινο» στην Βρετανία, τον προηγούμενο χρόνο, σε σχέση με το 2022, οι κλήσεις και οι διαδικτυακές συνομιλίες σημείωσαν ρεκόρ αφού αυξήθηκαν κατά 4,7% από 42.070 σε 44.049.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 38.456 συνεδρίες, ενώ σχεδόν 7 στα 10 άτομα προσδιορίζονται ως άνδρες. Εννιά στους δέκα ήρθαν σε επικοινωνία για δικό τους λογαριασμό, ενώ το 13% με σκοπό να βοηθήσει κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο.
Τέλος, ο εθισμός είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας, με το 80% να αναφέρει στρες/άγχος, το 72% να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, το 62% να έχει κατάθλιψη/άσχημη διάθεση και το 54% να αντιμετωπίζει δυσκολίες στις οικογενειακές, φιλικές ή ρομαντικές σχέσεις, όλα εξαιτίας του εθισμού τους.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Συνεργασία της ΕΕΕΠ με την Βρετανική GamCare με στόχο το πιο υπεύθυνο παιχνίδι!” στην πηγή:https://www.patrisnews.com/