Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι καταγγελίες για υπογραφή συμβάσεων-«μαμούθ» μεταξύ του ΟΠΑΠ και προμηθευτών του
λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του Οργανισμού.
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννης Κουκιάδης παρεμβαίνει και προειδοποιεί, ότι δεν πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις-«βαρίδια», που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την πώληση της επιχείρησης.
Διαφάνεια και τήρηση των νόμιμων διαδικασιών ζητεί και ο πολιτικός κόσμος, με δεδομένο ότι ήδη έχει παρέμβει δύο φορές η Κομισιόν για απευθείας αναθέσεις του ΟΠΑΠ σε συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς διαγωνισμό, που παραβαίνουν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι τον Μάιο του 2011 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά πέντε στελεχών των δύο εταιρειών σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και για ηθική αυτουργία σε απιστία σε στελέχη της προμηθεύτριας εταιρείας, η νυν διοίκηση του ΟΠΑΠ συνεχίζει την ίδια τακτική.
Απαντώντας στον ALPHA ο νομικός σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιώργος Γανωτής, είπε αναφερόμενος στον διαγωνισμό προμήθειας τεχνολογικού μηχανισμού που «τρέχει», ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο και ότι η επιτροπή αξιολόγησης αυτού του διαγωνισμού δεν έχει αποφανθεί ακόμη, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει, αν η σύμβαση θα εγκριθεί πριν ή μετά την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.
Ερωτηθείς σχετικά με την άρνηση της διοίκησης του ΟΠΑΠ να στείλει τις επίμαχες συμβάσεις στη Βουλή, τόνισε ότι ο Οργανισμός είναι Ιδιωτικού Δικαίου και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο και πρόσθεσε ότι όλα τα έγγραφα του ΟΠΑΠ είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.
Σχετικά με τις προηγούμενες συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την ίδια εταιρεία και τις παρεμβάσεις της Κομισιόν για το θέμα, παρέπεμψε σε δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μπαρνιέ, ο οποίος έχει απαντήσει ότι και το 2007 και το 2010 τα πάντα έγιναν νόμιμα και ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Για το ότι έχουν ασκηθεί διώξεις σε στελέχη του ΟΠΑΠ και της προμηθεύτριας εταιρείας και παρόλα αυτά συνεχίζεται η συνεργασία μαζί της, επέμεινε στην απάντηση του κ. Μπαρνιέ και σημείωσε, ότι ο πάροχος είναι πολύ σημαντικός για τον ΟΠΑΠ, καθώς μία ημέρα βλάβης του συστήματος ζημιώνει τον Οργανισμό κατά 15 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε το άρθρο : Σοβαρά ερωτήματα με σύμβαση του ΟΠΑΠ πριν την αποκρατικοποίηση” στην πηγή: ALPHA TV