Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Μείωση 40% στο τζίρο των πρακτορείων

Μείωση 40% στο τζίρο των πρακτορείων

από
Μόνο 2 λεπτά

Τις ελπίδες τους στην τύχη εναποθέτουν όλο και περισσότεροι το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου να βρουν παρηγοριά και διέξοδο από τα οικονομικά προβλήματα που

τους βαραίνουν. Οι δύσκολοι οικονομικά καιροί αυξάνουν ολοένα τους παίκτες που τολμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα διάφορα πρακτορεία παιχνιδιών, η τύχη των οποίων όμως φαίνεται να δοκιμάζεται επίσης, καθώς αν και αυξάνονται οι παίκτες, τα ποσά που καταβάλλονται είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα αυτά των προηγούμενων ετών.


Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών πρακτορείων παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Νίκος Τσολάκης, το συντηρητικό παίξιμο των προσερχόμενων στα πρακτορεία προκαλεί τη μείωση του τζίρου τους, η οποία φτάνει το 40 %, ενώ συγκεκριμένα ο ίδιος παρατηρεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια υφίσταται σταδιακή πτώση.

Οι τακτικοί πελάτες βέβαια εξακολουθούν να ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση αν και η συμμετοχή των περισσότερων γίνεται με μικρό τίμημα είναι γενικά αποδεκτό ότι καθώς βαθαίνει η κρίση η προσέλευση που παρατηρείται είναι αυξανόμενη.


Οι συμμετέχοντες εκδηλώνουν μεγαλύτερη προτίμηση στο ΚΙΝΟ και ακολουθεί το «Πάμε Στοίχημα» ενώ εντύπωση προκαλεί και η ενασχόληση πολλών γυναικών πλέον με διάφορα είδη παιχνιδιών. Το κίνητρο του γρήγορου και υψηλού τις περισσότερες φορές χρηματικού ποσού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών, πότε όμως η «διέξοδος» από την κρίση είναι αυταπάτη;

ΠΟΤΕ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ;

Σύμφωνα με την κ. Βασιλική Νημά, ψυχολόγο με MSc στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τζόγο είναι προετοιμασμένοι να σπαταλήσουν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων και γνωρίζουν πόσο μεγάλος είναι ο προϋπολογισμός τους.


Σταματούν όταν έχουν χάσει ένα συγκεκριμένο ποσό. Υπάρχουν, ωστόσο άνθρωποι που ξεπερνούν τα όρια. Ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στον τζόγο απ’ ό,τι μπορούν να αντέξουν.


Τελικά η καθημερινότητα του ατόμου κυριαρχείται από τον τζόγο και την προσπάθεια εξασφάλισης χρημάτων για να μπορεί να παίξει.

Ο τζόγος γίνεται πρόβλημα όταν:

  • σπαταλά κανείς πολύ χρόνο για να παίξει,
  • ξοδεύει πολλά χρήματα,
  • δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στη δουλειά, το σχολείο, ή στο σπίτι (παραμελεί τα παιδιά, κακή απόδοση στη δουλειά, απουσιάζει πολύ από το σπίτι κ.λπ.),
  • επηρεάζει τη ζωή του και τη ζωή των άλλων αρνητικά, αισθάνεται άσχημα γι’ αυτό,
  • ο τζόγος γίνεται μέσο για να ξεχάσει τα προβλήματά του.


Υπάρχουν πραγματικά πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή ξοδεύουν πολλά χρήματα στο τζόγο. Οι εξαρτημένοι από τον τζόγο συχνά είναι εξαρτημένοι και από άλλες ουσίες.


Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος που το βιώνει έτσι μπορεί να χρειάζεται βοήθεια. Όταν το παιχνίδι έχει χάσει τον διασκεδαστικό του χαρακτήρα, όταν απειλείται η οικονομική, συναισθηματική, οικογενειακή, επαγγελματική ζωή κάποιου ή ακόμα και η σωματική του υγεία ή και αν επηρεάζεται αρνητικά η ζωή των γύρω του εξαιτίας της προσήλωσης του στα τυχερά παιχνίδια, τότε χρειάζεται βοήθεια.


Ο εθισμός στον τζόγο προκαλεί και σωματικά στερητικά σύνδρομα όπως αϋπνία, ανησυχία, πόνο στο στομάχι, εφίδρωση. Η ικανοποίηση της ανάγκης γίνεται επιτακτική στο σωματικό και στο ψυχολογικό επίπεδο.

Διαβάστε το άρθρο «Αυξάνεται ο αριθμός παικτών τυχερών παιχνιδιών» στην πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ της Κανέλας Κόπανου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ