Συνεχίζονται τα προβλήματα στο θέμα της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου και προ ημερών έγινε επίθεση από την ΟΠΑΠ στην εταιρεία Sportingbet επειδή διαφημίστηκε στην τηλεόραση.
Η εταιρεία του διαδικτύου απάντησε επισημαίνοντας ότι έχει υπαχθεί στο καθεστώς αδειοδότησης, εκφράζοντας και την απορία της για το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ Α Ε. ενδιαφέρεται για το διαδίκτυο στο οποίο δεν διαθέτει καμιά δραστηριότητα.
Πράγματι η επίθεση του ΟΠΑΠ για τις διαφημίσεις που αφορούν το διαδίκτυο προκαλεί ερωτηματικά από τη στιγμή που τον περασμένο Αύγουστο είχε ψηφιστεί ο σχετικός νόμος που επιτρέπει την προσφορά στοιχημάτων μέσω διαδικτύου στη χώρα μας Δικαίωμα επέκτασης στο διαδίκτυο έχει και ο ΟΠΑΠ, που ήδη δραστηριοποιείται στο επίγειο στοίχημα και αναζητεί στρατηγικό συνεργάτη, με τις σχετικές επαφές να έχουν ξεκινήσει από πέρσι, ενώ και στο παρελθόν η ΟΠΑΠ Α.Ε. είχε κάνει επαφές με ξένες εταιρείες για συνεργασία στο διαδίκτυο.
Σε προ μηνών δηλώσεις του, ο κ. Σπανουδάκης είχε αναφερθεί σε μια συμμαχία με μεγάλο όνομα του χώρου ώστε να αναπτυχθεί και στο εξωτερικό δραστηριότητα, αλλά σήμερα κανένας δεν γνωρίζει αν η επέκταση του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο θα αφορά και τις διεθνείς αγορές, ενώ εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη προς το παρόν η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί τελικά η ΟΠΑΠ Α.Ε. Ήδη έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα πέντε εταιρειών, όμως –όπως δείχνουν τα πράγματα μπορεί να υπάρξουν εμπλοκές, λόγω και των επερχόμενων πολιτικών εκλογών.
Εξελίξεις και κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων σε επικίνδυνο βαθμό για την ίδια την αγορά τυχερών παιχνιδιών φαίνεται να δημιουργεί και το περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν για το νόμο του περασμένου Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση απάντησε ότι θα δώσει άδειες τον Οκτώβριο του 2020 επικαλούμενη αδυναμία δημιουργίας ενός πλαισίου στη διαδικτυακή αγορά. Το περιεχόμενο της απάντησης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι καταγγελίες για υπογραφή συμβάσεων-«μαμούθ» μεταξύ του ΟΠΑΠ και προμηθευτών του, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γιάννης Κουκιάδης, παρεμβαίνει και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις-«βαρίδια», που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την πώληση της επιχείρησης.
Διαφάνεια και τήρηση των νόμιμων διαδικασιών ζητεί και ο πολιτικός κόσμος, με δεδομένο ότι ήδη έχει παρέμβει δύο φορές η Κομισιόν για απευθείας αναθέσεις του ΟΠΑΠ σε συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς διαγωνισμό, που παραβαίνουν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι τον Μάιο του 2011 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά πέντε στελεχών των δύο εταιρειών σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και για ηθική αυτουργία σε απιστία σε στελέχη της προμηθεύτριας εταιρείας, η νυν διοίκηση του ΟΠΑΠ συνεχίζει την ίδια τακτική. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, που καταγγέλλει και τεράστια φοροδιαφυγή σε έργα που δόθηκαν με ανάθεση το καλοκαίρι του 2007.
Από την πλευρά του ο ΟΠΑΠ απάντησε στις κατηγορίες με σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, οι παρατάσειςτηςσύμβασηςτου 2007 μεταξύ ΟΠΑΠ και της Intralot οι οποίες υπογράφηκαν τον Ιούλιο του 2010 και 2011 είναι και σύννομες και χρήσιμες, όπως απάντησε και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της E E., Μισέλ Μπαρνιέ, στις πέντε (5) διαδοχικές ερωτήσεις που κατέθεσαν ευρωβουλευτές στην Επιτροπή το 2010 και 2011, ισχυριζόμενοι ότι οι συμβάσεις αυτές ήταν αντίθετες προς το κοινοτικό δίκαιο.
Διαβάστε το άρθρο «Bet times» στην πηγή: KINGBET