Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και διοίκησης του ΟΠΑΠ;
Τα όσα έγιναν στην προχθεσινή γενική συνέλευση εγείρουν ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Ενώ η διοίκηση του ΟΠΑΠ είχε επιλέξει μέσω διαδικασίας προσφορών την PriceWaterhouseCoopers για τον τακτικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων τρέχουσας χρήσης, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου έθεσε «βέτο».
Και απαίτησε να συμπεριληφθεί και η KPMG στους ορκωτούς, που θα ελέγξουν και θα υπογράψουν τις φετινές λογιστικές καταστάσεις του Οργανισμού.
Όλα αυτά ενώ η KPMG είχε συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην διαδικασία προσφορών και η πρότασή της κρίθηκε ως λιγότερο συμφέρουσα από τον ΟΠΑΠ σε σχέση με αυτή της PwC.
Γιατί το ΥΠΟΙΚ, «καπέλωσε» την επιλογή του ΟΠΑΠ και κυρίως την διαφανή διαδικασία προσφορών, ενώ η κυβέρνηση έχει ως σημαία της την διαφάνεια;
Γιατί επέλεξε δε να το κάνει στην γενική συνέλευση, ασκώντας το δικαίωμά του ως μέτοχος πλειοψηφίας;
Ο τρόπος, ο χρόνος και ο τόπος που εκδηλώθηκε η απαίτηση του Δημοσίου δείχνουν ή ότι δεν μπορεί να συντονιστεί με την διοίκηση του ΟΠΑΠ και πέφτει σε γκάφες ολκής για το τίποτε ή ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης.
Και επειδή ο ΟΠΑΠ συνεισφέρει τα περισσότερα έσοδα στο δημόσιο κορβανά από κάθε άλλη επιχείρηση καλό είναι να διευκρινισθεί άμεσα τι συμβαίνει.
Υ. Γ: Η διοίκηση του ΟΠΑΠ πάντως βρήκε τρόπο να «καρφώσει» κομψά το Δημόσιο για το καπέλωμα αναφέροντας στην ανακοίνωση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης ότι ανατέθηκε σε PwC και KPMG ο τακτικός έλεγχος «μετά από πρόταση του Ελληνικού Δημοσίου»
Πηγή: Euro2day