Μπαράζ συλλήψεων και κατασχέσεων για παράνομο τζόγο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Εξαρθρώθηκαν δύο παράνομα στέκια με 32 μηχανές για «φρουτάκια»
Το ένα μετά το άλλο εξαρθρώνει η αστυνομία τα στέκια του παράνομου τζόγου σε όλη τη χώρα. Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κινητοποίηση της δικαιοσύνης μετά την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος με εγκύκλιό του ζητεί να τοποθετηθεί ειδικός εισαγγελέας που θα εποπτεύει τις έρευνες για τον παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παιχνίδια σε internetcafé και άλλους χώρους που έχουν εγκατεστημένες παιχνιδομηχανές, σε κάθε εισαγγελία της χώρα.
Η κινητοποίηση όλων των αρχών τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι αυξημένη. Όπως επισημαίνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αυτό είναι απαραίτητο διότι αυτού του είδους η δραστηριότητα «αποτελεί όχι μόνο εστία διαφθοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων αλλά και πύλη σοβαρής οικονομικής αιμορραγίας για τα έσοδα του Κράτους από την απώλεια φόρων, το ποσό των οποίων σε ετήσια βάση προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ».
Όμως, η καταστολή δεν φτάνει. Χρειάζεται και το θετικό μέτρο που θα απομακρύνει τους παίκτες από τον παράνομο τζόγο. Κι΄ αυτό είναι η ανάπτυξη του νόμιμου δικτύου παιγνιομηχανών VLTs από τον ΟΠΑΠ το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην πάταξη του φαινομένου του παράνομου τζόγου, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σημαντικά έσοδα για το κράτος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες Τρίτη 30 Μαΐου 2017, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα σε περιοχή της Αθήνας όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια. Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, τα προσωπικά δεδομένα και την υγειονομική νομοθεσία καθώς και 3 αλλοδαποί που εμπόδισαν και αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο. Επίσης αναζητείται με την αυτόφωρη διαδικασία ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων, 6 παιγνιομηχανήματα, τραπέζι για παιγνιόχαρτα, σύστημα καταγραφής και επιτήρησης και άλλος εξοπλισμός.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο χώρος λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή. Επισημαίνεται ότι στο χώρο είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία παράνομο σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης του χώρου, αποτελούμενο από τέσσερις κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την αποφυγή ενδεχόμενων ελέγχων των διωκτικών αρχών. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι τρεις αλλοδαποί για αντίσταση.
Ηλεκτρονικά φρουτάκια στη Θεσσαλονίκη
Τη Δευτέρα 29 Μαΐου Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τον οποίο συνέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος αφού διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με παράνομα παιχνίδια. Επίσης συνελήφθησαν 9 θαμώνες, οι οποίοι έπαιζαν παρανόμως.
Βαρύτατες οι κυρώσεις και στους παίκτες παράνομων τυχερών παιχνιδιών
Στις υποθέσεις παράνομου τζόγου, αντιμέτωποι με το νόμο δεν βρίσκονται μόνο οι ιδιοκτήτες/ υπεύθυνοι των παράνομων καταστημάτων, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες. Εναντίον τους ασκείται δίωξη για συμμετοχή σε παράνομη δραστηριότητα και επιβάλλονται σχετικές ποινές. Σύμφωνα με το νόμο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ιδιαίτερα βαρύ ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα. Η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται επίσης ποινικά. Και στις δύο περιπτώσεις, επιβάλλονται, επιπλέον, σημαντικές διοικητικές κυρώσεις, με τη μορφή προστίμων.
Διαβάστε το άρθρο “Μπαράζ συλλήψεων για “φρουτάκια” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη” του Θανάση Λυρτσογιάννη στην πηγή “www.newsit.gr”