Ολιγωρεί η Διοίκηση, δυσαρεστημένοι οι πράκτορες, media και δημοσιογράφοι “αρμέγουν” την εταιρία. Αντί να
αναδιαρθρωθεί και να βελτιώσει την αποδοτικότητα του, ώστε με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του να αποφέρει υψηλότερο τίμημα στο Δημόσιο, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε τροχιά αποσύνθεσης και απαξίωσης. Τα έσοδα πέφτουν, τα κέρδη μειώνονται, οι δυσλειτουργίες πληθαίνουν, οι πράκτορες-συνεργάτες είναι δυσαρεστημένοι. Οι μόνοι ικανοποιημένοι είναι οι ανταγωνιστές, οι υποψήφιοι αγοραστές – που ελπίζουν ότι θα τον αποκτήσουν “κοψοχρονιά” – μια δράκα δημοσιογράφων που αμοίβονται παχυλά για “περίεργες” υπηρεσίες και κάποιοι ιδιοκτήτες media με κομματικές διασυνδέσεις, οι οποίοι “αρμέγουν την αγελάδα” των διαφημιστικών κονδυλίων του Οργανισμού.
Η κατάσταση βολεύει βέβαια και τους βασικούς ανταγωνιστές, τις εταιρίες ιντερνετικού στοιχηματισμού, οι οποίες παρά τις απαγορεύσεις και τους νομικούς περιορισμούς, καταφέρνουν να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος από αυτή τη μεγάλη πίτα.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι είναι οι πράκτορες. Ξοδεύτηκαν πολλά για να αποκτήσουν ενιαία όψη τα πρακτορεία, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη μείωση του τζίρου. Ούτε τα νέα παιχνίδια αναπλήρωσαν τις απώλειες από τη συρρίκνωση των εσόδων του Στοιχήματος, του ΚΙΝΟ και του ΠΡΟΠΟ.
Κι ενώ ο τζίρος τους ακολουθεί φθίνουσα πορεία, ο ΟΠΑΠ όχι μόνο μείωσε τα ποσοστά προμήθεια, αλλά τους αναγκάζει να επωμίζονται πρόσθετα έξοδα για να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες σε παίκτες-πελάτες τους.
Όπως επισημαίνουν μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, ο ΟΠΑΠ δεν έχει φροντίσει να προσφέρει ούτε αυτό που οι παίκτες του Στοιχήματος θεωρούν βασικό – την ενημέρωση για την εξέλιξη του σκορ σε κάθε αγώνα του δελτίου. Αφήνει έτσι ελεύθερο πεδίο για να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία διάφορα συνδρομητικά sites, τα οποία οι πράκτορες αναγκάζονται να πληρώνουν
Το ίδιο γίνεται με το ΚΙΝΟ και τα στατιστικά του, για τα οποία οι πράκτορες πάλι πληρώνουν σε τρίτους.
Όπως αναφέρουν παράγοντες της Ομοσπονδίας, αυτά είναι δύο μόνο δείγματα της έλλειψης οργάνωσης του ΟΠΑΠ και της ολιγωρίας των επικεφαλής του, οι οποίοι δεν φροντίζουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπάρχουσες δυνατότητες, αλλά ενδιαφέρονται πρωτίστως για πολιτική στήριξη και για υποστήριξη από τα media, στα οποία διοχετεύουν πακτωλούς διαφημιστικού χρήματος.
Το risk management των δημοσιογράφων
“Μαζί με το βασιλικό, ποτίζουν και τη γλάστρα”: Μια μικρή στρατιά δημοσιογράφων, που αμοίβονται παχυλά, για να προσφέρουν υποτίθεται «άμεση, διαρκή, εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του στοιχηματισμού», όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος-σύμβουλος του Οργανισμού Π. Γερακάρης, σε έγγραφο του προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, με το οποίο ζητούσε να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να τους χορηγηθεί έξτρα-bonus.
Με δημοσιογράφους-μυστικοσυμβούλους σε ρόλο ειδικών αναλυτών στοιχήματος, risk management κλπ, ο ΟΠΑΠ προσπαθεί να ανταγωνισθεί μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ιντερνετικού τζόγου. Δίνει μικρότερες αποδόσεις στους παίκτες – και χάνει βέβαια μεγάλο κομμάτι της πίτας.
Η Διοίκηση της εταιρίας δεν ανησυχεί. Δεν θα κριθεί άλλωστε από τις οικονομικές επιδόσεις. Επιλέγεται από την κυβέρνηση και η παραμονή της ή μη στο τιμόνι της εταιρίας θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τις μετεκλογικές πολιτικές ισορροπίες….
Διαβάστε το άρθρο «Απαξιώνεται ο ΟΠΑΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης» στην πηγή: sofokleous.in