Οι αλλαγές που έχει υποστεί η αγορά τυχερών παιγνίων τα τελευταία χρόνια οδήγησε την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να θέσει νέες προτεραιότητες και να αναλάβει δράσεις που μέχρι πρότινος δεν ήταν στις αρμοδιότητες της.
Ο παράνομος τζόγος, οι αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις από την παικτική δραστηριότητα αλλά και ζητήματα επενδύσεων και ανάπτυξης μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ η οποία αφουγκραζόμενη τα νέα δεδομένα συνέταξε ένα Στρατηγικό Σχέδιο που περιλαμβάνει τις παραπάνω δράσεις.
«Η μεταρρυθμιστική λογική εκτός του ότι πρέπει να επικεντρώνεται σε όσα γίνονται λάθος και να επιδιώκει την εφαρμογή διαδικασιών διόρθωσής τους πρέπει επίσης να εστιάζει σε πράγματα που έπρεπε να έχουνε γίνει και δεν έχουν υλοποιηθεί και που είναι ώριμα επειδή συνάδουν με τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις. Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά πλούσιο έργο στη δεκάχρονη πορεία της. Στο στρατηγικό σχέδιο όμως περιλαμβάνονται και νέες δράσεις που προηγουμένως δεν υπήρχε η δυνατότητα ή οι συνθήκες για να αναπτυχθούν αλλά που τώρα είναι ποια ώριμες» αναφέρουν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής.
Μάλιστα υποστηρίζουν ότι κάποιες από αυτές τις νέες δράσεις έχουν έντονο κοινωνικό περιεχόμενο όπως:
– Η ενεργή παρέμβαση της Επιτροπής στην αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου επίγειου και διαδικτυακού. «Είναι καθήκον της Επιτροπής να συνεργαστεί και να συντονίσει τις διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου που ασχολούνται αποσπασματικά με αυτό το μείζον ζήτημα σε συνεργασία με τους νόμιμους παρόχους ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερή, ευέλικτη και αποτελεσματική δομή για τη διαρκή αντιμετώπισή του» υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη.
– Η ενεργή παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής για τη μείωση των αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεων από την παικτική δραστηριότητα. «Γίνονται πολλά και αποσπασματικά από διάφορους φορείς. Θα πρέπει να συσταθεί ένα Παρατηρητήριο που σε διαρκή βάση θα μετράει επιπτώσεις και θα εισηγείται για κανονιστικές ή νομοθετικές παρεμβάσεις. Και στο πεδίο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με τους νόμιμους παρόχους στα πλαίσια της πολιτικής για το υπεύθυνο παιχνίδι που αναπτύσσουν γιατί αν οι αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις ξεπεράσουν ένα όριο αυτό θα είναι ζημιογόνο για όλη την αγορά» επισημαίνουν.
– Η πιο ενεργή παρέμβαση της Αρχής σε ζητήματα επενδύσεων και ανάπτυξης. «Αυτό σημαίνει πως η βιωσιμότητα των παρόχων αποτελεί κύριο άξονα στην πολιτική της ΕΕΕΠ. Ειδικότερα αναφέρουν πως: πρέπει να στηριχθούν πιο ενεργά νέες επενδύσεις ή καινοτόμες πρακτικές, πρέπει να συνδεθούν τα πανεπιστήμια και τα πολυτεχνία μας με την αγορά των τυχερών παιγνίων, πρέπει να στηριχθούν επενδύσεις ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και πολλά άλλα».
Ωστόσο η Επιτροπή θέτει ως προϋπόθεση για να δρομολογηθούν άμεσα αυτές οι νέες δράσεις να επιτευχθεί η στελέχωση της ΕΕΕΠ με νέο προσωπικό. Παράλληλα επισημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί προώθηση ρυθμίσεων από το υπουργείο Οικονομικών «τις οποίες θα ζητήσουμε και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την απαραίτητη στήριξη» καταλήγουν.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΕΕΠ: Παράνομος τζόγος και επενδύσεις οι νέες δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής” στην πηγή:https://www.insider.gr