Οι αναλυτές, ξένοι και εγχώριοι, συμφωνούν ότι το ενδεχόμενο αργής ανάκαμψης της εταιρικής κερδοφορίας δεν έχει ενσωματωθεί στις αποτιμήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις ενδέχεται να είναι απαιτητικές, αν εγκαθιδρυθεί η εκτίμηση ότι η εταιρική κερδοφορία θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, από το δ’ τρίμηνο του 2021 ή στις αρχές του 2022.
Εξ ου και θεωρούν ότι το ράλι ανοδικής αντίδρασης έχει εξαντληθεί, ενώ καταγράφονται ήδη υπερβολές.
Υπερβολές σημειώνονται και στο Χ.Α. Χαρακτηριστική περίπτωση η ανοδική αντίδραση της Aegean, η μετοχή της οποίας έφθασε ως τα 5,84 από τα 3,20 ευρώ και διαπραγματεύεται πέριξ των 5,40 ευρώ.
Για τις ευρωπαϊκές αγορές είναι κρίσιμη η σημερινή τηλεδιάσκεψη κορυφής της Ε.Ε, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη χρηματοδότησή του.
ΟΠΑΠ: Η δραστηριότητα της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (Stoiximan Greece Cyprus – SGC), αποτελεί το πλέον κερδοφόρο της TCB Holdings καθώς το 2019 εμφάνισε EBITDA 44 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, η δραστηριότητα στις υπόλοιπες αγορές (Πορτογαλία, Ρουμανία, Γερμανία) ήταν ζημιογόνος το 2019, με αποτέλεσμα σε επίπεδο ομίλου η TCB να εμφανίζει EBITDA 38 εκατ. ευρώ.
ΟΠΑΠ ΙΙ: Η δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο θα αποσχισθεί και θα αποδοθεί σε νέα εταιρεία, που θα ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ διατηρεί το 36,75% στην TCB Holdings, η οποία μέσω της Betano θα συνεχίσει να προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχηματισμού σε εκτός Ελλάδας και Κύπρου αγορές.
ΟΠΑΠ ΙΙΙ: Συνολικά για το 84,49% της Stoiximan, που αποκτάται συνδυαστικά, ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει 213 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα 50 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί).
Επιπρόσθετα, προβλέπεται earn-out scheme για την περίπτωση που επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι λειτουργικής κερδοφορίας την τρέχουσα διετία (2020-21).
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Γιατί εκτινάχθηκε στα 213 εκατ. ευρώ το deal της Stoiximan” : στην πηγή:https://www.nextdeal.gr/