Η μάλλον αμαρτωλή παρά «ανεξάρτητη» Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων του Ευγένιου Γιαννακόπουλου, στενού συνεργάτη επί δεκαετίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, έσπευσε και εξέδωσε σε χρόνο-ρεκόρ και κατά παραγγελία τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΠΑΠ. Ο πρόεδρος της, Ευγένιος Γιαννακόπουλος έμοιαζε μάλιστα να ιδρώνει α περισσότερο από όλους στον ΟΠΑΠ και την GTECH για να προλάβουν να πραγματοποιήσουν όλοι μαζί το φοβερό εγχείρημα: Να Βγάλουν δηλαδή στον αέρα το διαδικτυακό Στοίχημα του ΟΠΑΠ πριν από το Μουντιάλ. Ένα προϊόν-παρωδία, για χάρη του οποίου κατεγράφη ρεκόρ από αρνητικά σχόλια (μπινελίκια) των χρηστών στο Διαδίκτυο.
Τυφλωμένοι από αυτόν τον αγώνα δρόμου, στην Επιτροπή Παιγνίων δεν συνειδητοποίησαν ότι έσκαβαν το λάκκο στον ΟΠΑΠ. Οι ευρωπαϊκές πιέσεις για αποκατάσταση της νομιμότητας είναι πλέον αφόρητες.
Ποιο, αλήθεια, θα είναι το κόστος, οικονομικό και ηθικό, αν ,τελικά αναγκαστεί η εταιρεία να κατεβάσει από το Διαδίκτυο το Πάμε Στοίχημα; Τι θα πουν στους υπόλοιπους, μετόχους του 67%, που τους παρουσίαζαν το διαδικτυακό Στοίχημα ως τεράστια στρατηγική κίνησης; Στο κάτω-κάτω, όπως στρώνεις κοιμάσαι και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Διαδικτυακό Στοίχημα
Το δικαίωμα για το διαδικτυακό Στοίχημα δεν το είχε ποτέ ο ΟΠΑΠ, κατά δήλωση της ίδιας της εταιρείας (έχουμε τα έγγραφα τους από το 2011). Δεν το είχε ποτέ, σύμφωνα με τον νόμο, που προβλέπει να το εξασκούν αδειοδοτημένοι πάροχοι σε ανταγωνιστικό και ελεγχόμενο περιβάλλον. Δεν το είχε ποτέ, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει εκδώσει σαφέστατες αποφάσεις, που χαρακτηρίζουν τον ισχυρισμό αβάσιμο. Δεν το είχε ποτέ ούτε σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ως υπουργός Οικονομικών το καλοκαίρι του 2011 δήλωνε ότι «ο ισχυρισμός του ΟΠΑΠ ότι έχει αποκλειστικότητα και επί του διαδικτυακού Στοιχήματος δεν ισχύει». Αυτοί όμως επιμένουν. Και αντί η ελληνική Πολιτεία να τους βάλει στη θέση τους και να τους δείξει το μεσαίο δάκτυλο, προτίμησε, για άγνωστο λόγο, να υποταγεί και να τους κάνει τα θελήματα. Το υπουργείο Οικονομικών κατέβασε τον νόμο που βόλευε, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων και διαδικασιών. Έτσι, εξέθεσε τη χώρα, που είχε και την Προεδρία, στα στελεχάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία βρήκαν την ευκαιρία να μας κάνουν υποδείξεις και να απαιτούν επανόρθωση (που να την περιμένετε εντός της εβδομάδας).
Διαβάστε το άρθρο “Το ψηφιακό «Βατερλώ» στην πηγή “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”.