Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ “Στο σφυρί” οι ιντερνετικές άδειες στον τζόγο

“Στο σφυρί” οι ιντερνετικές άδειες στον τζόγο

από
Μόνο 2 λεπτά

Παράταση για τον Ιανουάριο λαμβάνει η παρουσίαση του ρυθμιστικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια που θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, τη χορήγηση αδειών για ιντερνετικό στοίχημα, VLTs και AWPs. 

H νέα αυτή καθυστέρηση έρχεται να προστεθεί στην πολύμηνη κωλυσιεργία που ακολούθησε την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για τη ρύθμιση της αγοράς τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παρατείνεται έτσι η περίοδος αναμονής των επιχειρηματικών κεφαλαίων που ήδη έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μερίδιο στη νέα αυτή αγορά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μεγάλοι ξένοι στοιχηματικοί οργανισμοί αλλά και εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι με δραστηριότητες από τη ναυτιλία και τις κατασκευές, μέχρι την τεχνολογία και την ενέργεια.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα διαγκωνιστούν για 8-9 ιντερνετικές άδειες, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμη το αντίτιμο για την αποκτησή τους ή το ύψος της ετήσιας φορολόγησης. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προϊδέασε σε ένα βαθμό για την εικόνα της διαδικτυακής στοιχηματικής αγοράς αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “θα πρέπει να νομιμοποιηθεί και να φορολογηθεί με υψηλούς συντελεστές”.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση αδειών λειτουργίας VLTs, επί του παρόντος φαίνεται να υπάρχουν δύο διαφορετικές “γραμμές” για την εισαγωγή τους στην αγορά: μέσω ΟΠΑΠ, ο οποίος θα διαχειριστεί το 50% των μηχανημάτων που θα λειτουργήσουν και θα αναθέσει τη διαχείριση των υπολοίπων σε (έως) τρεις υπεργολάβους ή όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, μέσω της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι θα υπάρχει χορήγηση διαφόρων τύπων αδειών (VLTs – AWPs), από τις οποίες 4 – 6 θα αφορούν μεγάλο αριθμό τερματικών.

Πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί να υπάρξει ειδική μελέτη για την εισαγωγή των VLTs στην αγορά και να διασφαλιστεί ότι θα λειτουργούν σε ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον με στόχο την προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Σημειώνεται πως σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, από τους οποίους οι περισσότεροι προσφέρουν υπηρεσίες απευθείας στην ελληνική γλώσσα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, λειτουργούν επίσης έως και 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους και έως και 150 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια).

Πηγή:www.capital.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ