Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο φάκελος «αποκρατικοποιήσεις» απαιτεί τόσο λεπτούς χειρισμούς, που ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις µελών του Υπουργικού Συμβουλίου από την επίσηµη γραµµή µπορούν να τινάξουν όλο το πρόγραµµα στον αέρα, προτού καν αυτό περάσει στο στάδιο υλοποίησης.
Κι αυτό παρόλο που δηµόσιοι οργανισµοί στρατηγικής σηµασίας, οι οποίοι αποτελούν µήλον της Εριδος, όπως η∆ΕΗ, ο ΟΤΕ και το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο, δεν βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική λίστα των αποκρατικοποιήσεων.
Οπως έχει γίνει γνωστό, το πρόγραµµα θα εξειδικεύεται ανά έτος και σύµφωνα µε το οικονοµικό επιτελείο µε τρόπο µε τον οποίο θα διασφαλίζεται η στρατηγική συµµετοχή του ∆ηµοσίου.
Υπουργός που µετείχε στις διυπουργικές για την οικονοµία αναφέρει ότι «υπάρχουν δεκάδες οργανισµοί που µπορούν να αποκρατικοποιηθούν µε µεγάλη ευκολία, ανάµεσα στους οποίους και ο ΟΠΑΠ».
Ήδη όµως κυβερνητικά στελέχη έχουν διαµηνύσει ότι το οικονοµικό επιτελείο θα πρέπει να βρει πειστικά επιχειρήµατα για να πουλήσει µια κερδοφόρα επιχείρηση.
Για παράδειγµα, ο υπουργός Πολιτισµού ΠαύλοςΓερουλάνος, στην εποπτεία του οποίου ανήκει ο ΟΠΑΠ, δεν κρύβει ότι σε περίπτωση που η πώληση του Οργανισµού θα αποφέρει λιγότερα από αυτά που εξασφαλίζει σήµερα η λειτουργία του θα ήταν απρόθυµος να βάλει την υπογραφή του στην αποκρατικοποίησή του.
Στους συνοµιλητές του έχει πει επίσης ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες το κράτος θα ήταν καλό να έχει ολόκληρο τον ΟΠΑΠ και όχι µόνο το ποσοστό 33% που του έχει µείνει.
Πηγή :ΤΑ ΝΕΑ