Πολιτικές αντιπαραθέσεις δημιουργούν σε διαχρονική βάση τα θέματα που σχετίζονται με την ανθηρή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, η Πολιτεία άργησε υπερβολικά να ρυθμίσει την αγορά, με αποτέλεσμα οι χειρισμοί και οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε μια περίοδο που υπάρχει έντονο οικονομικό πρόβλημα. Σε αυτές τις συνθήκες, το κλασικό λάθος είναι οι όποιες αποφάσεις να παίρνονται υπό τη διαδικασία του επείγοντος και επομένως το λάθος έχει μεγάλες πιθανότητες.
Η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών δεν δημιουργεί πολιτικά προβλήματα μόνο σήμερα αλλά αυτά έχουν ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια με τους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ, την αδειοδότηση των καζίνο, τις ιπποδρομίες και το Ξυστό. Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες παρατηρήθηκαν κατά καιρούς έντονες αντιπαραθέσεις και σκανδαλολογία, δικαίως ή αδίκως, με την Πολιτεία να τελεί πάντα σε κατάσταση υπνηλίας, αρκούμενη σε συμβιβασμούς και βάζοντας όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να τα λύσουν οι επόμενοι.
Η οικονομική κρίση που φαίνεται να αιφνιδίασε τους πάντες ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αξία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών σε μια εποχή ισχνών αγελάδων, όμως το όλο πρόβλημα πρέπει να τεθεί σε σωστή διάσταση και όχι αποσπασματικό η πρόσκαιρα.
Άλλωστε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι προβλήματα του σήμερα που μπορεί να λυθούν αύριο το πρωί. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι τα εισπρακτικά μέτρα, τα χαράτσια, οι πωλήσεις κρατικών μεριδίων και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν φτάνουν να βοηθήσουν σε βάθος χρόνου μια οικονομία που έχει πολλές παθογένειες και ένα δημοσιονομικό πρόβλημα που δείχνει δυσβάστακτο.
Η αγορά τυχερών παιχνιδιών ενδέχεται να βοηθήσει τη χώρα, αλλά αν γίνουν λάθος χειρισμοί μπορεί το πρόβλημα να επιδεινωθεί. Στο παρελθόν, μια πολιτική διαμάχη μπορεί να ήταν ανεκτή, σήμερα όμως κάθε σύγκρουση στο χώρο κοστίζει και θα κοστίσει περισσότερο στο μέλλον μέσα σε περιβάλλον πολιτικής αστάθειας. Φυσικά οι πολιτικές διαμάχες στην αγορά τυχερών παιχνιδιών δεν οφείλονται σε ιδεολογικούς λόγους αλλά σε λόγους που έχουν σχέση με συμφέροντα του παρελθόντος, του σήμερα και του αύριο, που όμως πρέπει να συνυπάρχουν σε μια δημοκρατική αγορά και όχι να διαλύουν τα πάντα για να επικρατήσουν. Οι προσδοκίες είναι καλό να υπάρχουν, αλλά κάνουν κακό όταν ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις.
Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε εξέλιξη, όλα όσα συμβαίνουν αποδεικνύουν ότι η Πολιτεία υποτίμησε τη σημασία της αγοράς στην ελληνική οικονομία και τώρα που το κατάλαβε λειτουργεί σπασμωδικά. Χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος ουσιαστικός απολογισμός και χωρίς να έχει εκπονηθεί ένας απαραίτητος ρεαλιστικός προϋπολογισμός. Η διαπιστωθείσα υποκρισία μπορεί να δημιουργεί κάποιες εντυπώσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να ζούμε μόνο με τα παραμύθια.
Διαβάστε το άρθρο «Νευρικότητα και αντιπαραθέσεις» στην πηγή: KINGBET