Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Χωρίς άδεια το 85% των ιστοτόπων τυχερών παιχνιδιών

Χωρίς άδεια το 85% των ιστοτόπων τυχερών παιχνιδιών

από
Μόνο 2 λεπτά

Χωρίς άδεια λειτουργεί πάνω από το 85% των 14.823 ενεργών ιστοτόπων για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών Επιτρόπου, Μ. Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει ο Γάλλος Επίτροπος, σύμφωνα με την οδηγία κατά της νομιμοποίησης προσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ΟΚΝΠΠΔ) τα κράτη μέλη και επομένως τα θεσμοθετημένα όργανα και οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν σειρά προληπτικών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της νομιμοποίησης προσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οδηγία που καλύπτει ρητά και τα καζίνο.

Ωστόσο, τα κράτη-μέλη μπορούν οικειοθελώς να επεκτείνουν τους κανόνες και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων όπου ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν για νομιμοποίηση προσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τα επιγγραμμικά (on line) τυχερά παιγνίδια. Εκ των πραγμάτων όμως, η διαφορετική αυτή προσέγγιση προκαλεί ήδη σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών μελών, καθώς εκείνο που θεωρείται, ή θα θεωρηθεί, νόμιμη προσφορά σε ένα κράτος μέλος μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται “παράνομο” (επειδή δεν έχει αδειοδοτηθεί) στο έδαφος άλλου κράτους μέλους.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανικολάου, αφού σημειώνει πως ο ετήσιος τζίρος των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στην Ε.Ε. ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ, κάνει λόγο για σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα των συναλλαγών, όπως προκύπτει και από την απάντηση της Επιτροπής. Η αγορά διαδικτυακών παιχνιδιών αποτελεί πηγή δημοσίων εσόδων, ωστόσο, ενέχει και πολλές ηθικές, οικονομικές και κοινωνικές παράπλευρες συνέπειες. Η όποια ρύθμιση της σε Ελλάδα και ΕΕ δεν μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Διαβάστε το άρθρο «Χωρίς άδεια το 85% των ιστοτόπων τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ