Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Το rebalancing στoν ΟΤΕ και η έκπληξη στον ΟΠΑΠ

Το rebalancing στoν ΟΤΕ και η έκπληξη στον ΟΠΑΠ

από
Μόνο < 1 λεπτό

ΟΤΕ: Σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών εμφάνισε χθες ο τίτλος του ΟΤΕ λόγω της έκτακτης αναθεώρησης των δεικτών MSCI εξαιτίας της διαγραφής της Coca Cola Hellenic.

Ο ΟΤΕ από σήμερα εισέρχεται στον MSCI Global Standard και ως εκ τούτου υπήρξαν αγορές από παθητικής διαχείρισης κεφάλαια που ακολουθούν τους δείκτες MSCI.

Η τιμή της μετοχής δεν κατέγραψε τα κέρδη που προσδοκούσε μέρος της αγοράς καθώς εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι και αξιόλογη προσφορά, δείγμα σύμφωνα με χρηματιστές ότι δεν υπάρχει momentum για υψηλότερα επίπεδα.

ΟΠΑΠ: Η έκπληξη ήρθε από τον δεύτερο συμμετέχοντα στον MSCI Standard, δηλαδή τον τίτλο του ΟΠΑΠ.

Η τιμή της μετοχής σημείωσε σημαντική άνοδο καθώς εκδηλώθηκαν αγορές από index trackers, που θεώρησαν ότι ήταν καλό να προχωρήσουν από τώρα στις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 30ή Μαΐου.

Με δεδομένο ότι τα Αμοιβαία διεθνώς έχουν εισροές, η έκτακτη αναθεώρηση λειτούργησε ως ευκαιρία να αυξήσουν τις θέσεις τους στον ΟΠΑΠ διορθώνοντας τα χαρτοφυλάκια σε σχέση με τις σταθμίσεις.

Οι αγορές τους είναι πρόγευση του τι θα συμβεί πριν από την έναρξη ισχύος των αναθεωρημένων δεικτών, εφόσον βέβαια διατηρηθεί η τάση εισροών.

ΥΓ.: Η άνοδος της τιμής της μετοχής του Οργανισμού δυσκολεύει την επιτυχή ιδιωτικοποίηση καθώς ακόμη και το βελτιωμένο τίμημα θα υπολείπεται της τρέχουσας αποτίμησης. Βέβαια, από την Πέμπτη τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Διαβάστε το άρθρο «Το rebalancing στoν ΟΤΕ και η έκπληξη στον ΟΠΑΠ» στην πηγή: EURO2DAY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ